3 Belgische premières op Opendeurdagen bij Van Haut

Gepubliceerd op 31-05-2023 11:44

Van Haut gooit zijn deuren open op 23 & 24 juni! Het productengamma onderging de laatste jaren enkele wijzigingen. Om je kennis te laten maken met de nieuwe producten nodigt Van Haut je in Kruibeke uit tijdens de opendeurdagen. Liefst 3 nieuwe machines zullen voor de eerste keer in België te bewonderen zijn. Bij een hapje en een drankje kan je deze producten & machines in actie zien, met vooral aandacht voor de nieuwe merken in het gamma.

bron foto's: (c) Van Hautbron foto's: (c) Van Haut

3 Belgische premières

Als eerste is er de Sennebogen 6103, een telescoopkraan op rupsen met een hefvermogen van 100 ton. Al meer dan 25 jaar produceert de Duitse fabrikant Sennebogen telescoopkranen op rupsen. Met een modellenreeks van 16 tot 130 ton in 9 verschillende gewichtsklassen hebben ze dan ook het meest uitgebreide gamma rupstelescoopkranen ter wereld.

De 6103R is een machine die ontworpen is voor de industriebouwers. Met een totale breedte bij uitgeschoven rupsen van 5,0m kan ze nog vlot tussen de kolommen door en het hefvermogen van 100 ton zorgt ervoor dat wat zwaardere betonnen elementen nog zonder problemen kunnen geplaatst worden. Omdat transporteerbaarheid een cruciaal gegeven is heeft de machine rupsen die inschuiven voor transport of ook gedemonteerd kunnen worden om het transportgewicht nog verder te verlagen indien nodig. Met aangebouwde rupsen is de machine in transportstand 3,5 m breed en weegt ze nog zo’n 60 ton. Zonder rupsen wordt ze slechts 3,0 m breed en weegt ze nog slechts 42 ton. Om een gieklengte van 46,8m te kunnen realiseren maakt Sennebogen gebruik van het pin-boom systeem dat langere gieklengtes en grotere hefvermogens mogelijk maakt. Niet onbelangrijk in de industriebouw waar soms brede spanten moeten geplaatst worden die een grotere hefhoogte vereisen omwille van de door de tweesprong gevormde driehoek. Maar waar de Sennebogen echt het verschil maakt is in de hefcapaciteit in scheefstand. De heftabellen tot 4° scheef zijn ronduit indrukwekkend in vergelijking met alle vergelijkbare machines op de markt. En laat een typische werf in de industriebouw nu niet bepaald biljartvlak zijn…

Sennebogen ontwerpt zijn machines specifiek als rupstelescoopkraan. Daardoor zijn de componenten (giek-onderwagen-bovenwagen) optimaal op elkaar afgestemd en krijg je een compromisloze machine. Dat er in België nog tal van machines van ca. 20 jaar oud met om en bij de 20 000 draaiuren aan de slag zijn is een duidelijk bewijs van de oerdegelijke Duitse kwaliteit.

Het nieuwste merk dat door Van Haut ingevoerd wordt zijn de zelfnivellerende hoogwerkers op rupsen van het Italiaanse AlmaCrawler. In Belgische première wordt de Jibbi 1890 Primo telescopische hoogwerker met een werkhoogte van 18 meter getoond. Als telg van de AlmaCrawler familie kan deze machine zichzelf automatisch nivelleren tot 15° scheefstand. Niets bijzonders voor een AlmaCrawler, maar deze machine springt eruit omdat het de eerste “full electric” machine is met verwisselbare battery packs. Deze kunnen bestaan uit AGM of lithium batterijen die zelfs door elkaar in dezelfde machine kunnen gebruikt worden. Het AES systeem zorgt ervoor dat personen niet kunnen geklemd raken tussen de machine met behulp van sensoren aan de kooi en aan de onderwagen. Verder zorgt een automatisch spansysteem ervoor dat de rupsen steeds de optimale spanning hebben. Al deze factoren maken het een machine om zorgeloos op een veilige manier de moeilijkste klussen aan te vangen.

Last but not least wordt de nieuwe SBH beschoeiingspers getoond. Met dit hulpmiddel kunnen beschoeiingsplaten op een veiliger manier ingeduwd of uitgetrokken worden. Bovendien kan men in de meeste gevallen met een kleinere graafmachine werken wat in stedelijke omgeving een niet onbelangrijk gegeven is. De beschoeiingspers wordt met pennen vastgemaakt aan de buitenste plaat en kan dan op een veilige, stille en precieze manier de binnenste platen naar beneden duwen. De SBH beschoeiingspers kan bovendien ook gebruikt worden om de platen weer uit te trekken. Daar heeft men dan geen kettingen voor nodig en moet er niemand beneden in de sleuf staan, wat de werkzaamheden een heel stuk veiliger maakt. Tel daarbij nog de tijds- en kostenbesparing en u begrijpt dat we deze machine in de toekomst vaker op de werven gaan zien.

Plaats van het gebeuren zijn de bedrijfsterreinen van Van Haut nv in de Hogenakkerhoekstraat 4 te Kruibeke waar u bij een hapje en een drankje dit alles kan bewonderen, naast de gekende andere producten die Van Haut importeert : Schnell en Simpedil betonstaalmachines, Magni verreikers hoogwerkers en schaarliften, Dawson trilblokken en damwandaccessoires, Avola en Lissmac zaagmachines, ProAll verrijdbare betoncentrales, …

Het Van Haut team hoopt je te mogen begroeten!

Waar?
Hogenakkerhoekstraat 4
9150 Kruibeke - België

Wanneer?
• Vrijdag 23 juni 2023 van 13 tot 20 u
• Zaterdag 24 juni 2023 van 10 tot 17 u

Schrijf je gratis in via de website: https://www.vanhaut.be/opendeur/

https://www.vanhaut.be/opendeur/
Opendeur bij Van Haut op 23 en 24 juni 2023Opendeur bij Van Haut op 23 en 24 juni 2023