2023 start veelbelovend voor Decotra uit Tielt

Gepubliceerd op 12-04-2023 14:40

Het nieuwe jaar is veelbelovend gestart voor de firma Decotra uit Tielt. Er werd opnieuw geïnvesteerd in de uitbreiding van het vrachtwagenpark en de overname van het het transportbedrijf Persyn, tevens uit Tielt, werd gecommuniceerd. Daarenboven is Decotra genomineerd als één van de finalisten voor de Truck Safety Award.

bron foto's: (c) Decotrabron foto's: (c) Decotra

Investering in wagenpark

In maart werd het wagenpark uitgebreid met 3 gloednieuwe 4x2 luchtgeveerde trekkers Volvo FH460, uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid, zoals: dodehoekcamera, camera achter de cabine zodat de chauffeur zijn lading kan zien, waarschuwingssysteem aanrijding + ACC + noodremfunctie, bochtverlichting, zwaailichten en flitsers,  waarschuwingssysteem vermoeidheid van de chauffeur, waarschuwingssysteem verandering rijbaan d.m.v. radardetectie, noodremlicht, ESP…

In totaal beschikt Decotra nu over een wagenpark van 14 trekkers en 25 opleggers, waaronder platte wagens, huiftrailers en kippers.

Niet alleen investeert Decotra duidelijk in veiligheid, maar ook in het rijcomfort voor de chauffeurs. Zo zijn goede lederen zetels en een geïntegreerde kleurendisplay standaard aanwezig in elke vrachtwagen.

Twee van de nieuwe aanwinsten zullen ingezet worden voor onder meer Trans-Beton, met betoncentrales in Wingene, Gent, Lokeren en Roeselare. Voor Van Hessche Beton met vestigingen te Pittem en Tielt zullen zij eveneens deze vrachtwagens inzetten voor het transport van grondstoffen. Met de derde nieuwe Volvo zullen zij vooral Dubaere Group en Isofaq bedienen.

Het zeer gediversifieerd wagenpark van Decotra is in staat om op elke vraag naar transport een passend antwoord te bieden, maar het bedrijf heeft inmiddels bewezen in het bijzonder op de vervoersnoden van de bouwsector te kunnen inspelen.

Nominatie

De vele investeringen van Decotra in de veiligheid van het wagenpark en de opleiding van het personeel is ook de organisator van de “Transport & Logistics Awards 2023” niet ontgaan. Decotra is immers één van de finalisten voor de “Truck Safety Award 2023”.  Op 11 mei zal bekendgemaakt worden welk transportbedrijf deze felbegeerde trofee in de wacht sleept. "Wij beschouwen onze nominatie echter nu al als de bekroning van onze niet-aflatende inzet voor optimale veiligheid, niet alleen op de weg, maar ook voor onze chauffeurs zelf", aldus zaakvoerder Danny De Coninck.

Overname Transportbedrijf Persyn uit Tielt

En er is nog meer nieuws: in maart nam Danny De Coninck samen met zijn zoon Jaiden de Tieltse firma Persyn BV over, een aardappelhandel en transportbedrijf. In het nieuwe bedrijf zal de 18-jarige Jaiden het beheer van het wagenpark op zich nemen. Hij heeft een diploma automechanica & carrosserie op zak en is dus geknipt voor deze functie. Met deze mooie samenwerking tussen vader en zoon kan het bedrijf verder groeien en bloeien en wordt de toekomst ervan veilig gesteld.

Er waait niet alleen een frisse nieuwe wind door het bedrijf, ook de website werd in een nieuw kleedje gestopt. Neem zeker een kijkje op www.decotra.eu , om meer te weten over de diverse transportmogelijkheden die zij aanbieden,

https://www.decotra.eu/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/988263/decotra
In maart werd het wagenpark uitgebreid met 3 gloednieuwe 4x2 luchtgeveerde trekkers Volvo FH460In maart werd het wagenpark uitgebreid met 3 gloednieuwe 4x2 luchtgeveerde trekkers Volvo FH460
Met de derde nieuwe Volvo zal Decotra o.a. Isofaq bedienenMet de derde nieuwe Volvo zal Decotra o.a. Isofaq bedienen