Komatsu Europe breidt zijn logistiek centrum uit met een nieuw magazijn in Vilvoorde

Gepubliceerd op 28-03-2023 16:11

Komatsu Europe is blij te kunnen aankondigen dat de infrastructuur van zijn Europese wisselstukken organisatie verder wordt uitgebouwd. De nieuwe uitbreiding van het magazijn brengt meer opslagruimte voor Komatsu’s grote en zware wisselstukken en een betere ondersteuning voor de snelle en betrouwbare aanvoer van originele wisselstukken bij klanten in heel Europa, Afrika en het Midden-Oosten.  Het nieuwe gebouw werd officieel ingehuldigd op vrijdag 25 maart 2023

bron foto's: (c) Komatsu Europebron foto's: (c) Komatsu Europe

De nieuwe uitbreiding heeft een oppervlakte van 10 000 vierkante meter en brengt de totale opslagruimte in het Belgische Vilvoorde op meer dan 59 000 vierkante meter. Ze is uitgerust met recente duurzame technologie, zoals 840 reeds geplaatste zonnepanelen, die jaarlijks 32,499 MWh produceren en de CO2-uitstoot over 20 jaar naar schatting met 3 323 ton kunnen verminderen. Tijdens het komende jaar worden er nog 1 000 extra zonnepanelen geïnstalleerd. Andere hoogtechnologische snufjes zijn met de zon meedraaiende lichtvangers op het dak, vloerverwarming en een veilige opslagplaats met schuimblusinstallatie voor gevaarlijke of risicovolle stoffen.

De uitbreiding vereenvoudigt de ondersteuning voor de elektrische dumptrucks die onlangs in Scandinavië werden geleverd en verbetert de efficiëntie van de magazijnactiviteiten door een grotere voorraad grote en zware wisselstukken te mogelijk te maken.

“We zijn verheugd over de uitbreiding van ons magazijn in Vilvoorde”, zei de heer Tadashi Maeda, Voorzitter van Komatsu Europe. “Deze investering toont onze inzet om onze klanten diensten en steun te leveren op het hoogste niveau. De uitbreiding van de opslagruimte biedt ons de kans om sneller aan de behoeften van onze klanten te beantwoorden en ervoor te zorgen dat ze de nodige wisselstukken snel ontvangen.”

De nieuwe uitbreiding is nu helemaal operationeel. Komatsu Europe blijft zijn klanten voorzien van producten en diensten van uitstekende kwaliteit en versterkt tegelijk zijn leidende positie als leverancier van materiaal voor mijnbouw-, bouw- en nutsbedrijven en van originele wisselstukken.

Feiten en cijfers in het kort:
Komatsu begon zijn activiteiten in Vilvoorde in 1973 met een magazijn van 15 000 m².
Voorraad wisselstukken: 500 miljoen € winkelwaarde
Totaal aantal wisselstukken: 5 miljoen +
Totaal aantal plaatsen / referenties: 230 000 in gebruik
Maximum 250 000 mogelijk
Zwaarste wisselstuk: 24 ton

foto van links naar rechts: T. Maeda ( CEO & Managing director Komatsu Europe), S. Celen ( Commercieel en technisch directeur van bouwbedrijf Verelst), H. Bonte ( Burgemeester van de stad Vilvoorde) & B. Elshof ( General Manager Komatsu Parts distribution center)

https://www.komatsu.eu/enhttps://biagroup.com/bel/nl
Het nieuwe gebouw werd officieel ingehuldigd op 25 maart 2023Het nieuwe gebouw werd officieel ingehuldigd op 25 maart 2023
Luchtfoto van de siteLuchtfoto van de site