Komptech Stonefex

Te huur

Komptech Stonefex

Omschrijving

Scheiden van stenen uit de biomassa



Stenen zijn een ongewenst element bij biomassa. Ze branden niet en verhogen de as-waardes. Dit as moet vervolgens weer verwijderd worden van de verbrandingsovens en worden afgevoerd, wat de totale kosten weer omhoog brengt. Tevens kunnen stenen leiden tot slijtage en blokkades in de verbrandingssystemen.

Oftewel, stenen zijn een ongewenst element, dat de prijs en kwaliteit van de biomassa verlaagd. Het kan leiden tot leveringen die niet geaccepteerd worden bij de verbrandingscentrales of contracten die geannuleerd worden. De Stonefex heeft een nieuwe techniek welke de verschillend in de luchtweerstand als een scheidingscriterium gebruikt. Een combinatie van druk- en aanzuigsystemen in de Stonfex zorgen voor precies de juiste luchtstroom in de expansiekamer om de stenen en zware objecten uit hout te verwijderen.



Het gebruikte materiaal voor input van de Stonefex zijn vaak bruikbare biobrandstofdelen, met een deeltjesgrootte verschillend van 10 tot 100 mm., die rechtstreeks door een transportband wordt aangevoerd naar de Stonefex.



De voordelen voor een brandstofproducent zijn meteen duidelijk. Delen die eerder onbruikbaar waren door de hoge mate van ongewenste elementen, kunnen nu wel omgezet worden in brandstof. en natuurlijk zal biomassa wat wordt aangeleverd vrijwel zonder stenen, een hogere verkoopwaarde hebben.

Specificaties

  • Eigengewicht (ton) 9
  • Aanhanger

G.M. Damsteegt

Westeinde 46

2969 BM Oud-Alblas

Nederland

+31-1.. Toon nummer

2710 keer bekeken

Direct beschikbaarheid bekijken en vele andere voordelen voor leden!Word nu lid van Wegenbouw.be

Check beschikbaarheid