Rioleringswerken, plaatsen afwatering, gescheiden riolering

Te koop

Rioleringswerken, plaatsen afwatering, gescheiden riolering
Rioleringswerken, plaatsen afwatering, gescheiden riolering

Omschrijving

Aanleg buitenriolering en herstellen of vervangen oude rioolbuizen



Elke woning heeft een rioolaansluiting om het afvalwater mooi af te voeren. Wij leggen je buitenriolering rond je woning en herstellen of vervangen ook je oude rioolbuizen.



Heb je een verstopte riolering, dan kan het zijn dat deze aan vervanging toe is. Wij herstellen en vervangen ook oude rioolbuizen.



Plaatsen van straatkolken en afvoergeulen in polyesterbeton



Bij hevige regenbuien kan het zijn dat het water niet goed wordt afgevoerd bij je woning. Om te voorkomen dat er grote plassen regenwater voor je deur komen te staan, plaatsen wij jouw putdeksels, straatkolken en afvoergeulen in polyesterbeton. Deze kunnen tot wel 30 ton gewicht dragen.



Gescheiden rioleringssysteem hemelwater en afvalwater



Het scheiden van regen- en afvalwater is verplicht. Vlarem 2, een wet in verband met milieuvergunningen verbiedt het lozen van afvalwater in een riolering die uitsluitend bedoeld is voor regenwater en omgekeerd.



Wil je een septische put die je sanitair afvalwater reinigt of een regenwaterput die het regenwater verzamelt zodat je dit kan hergebruiken? Wij zorgen voor het opmetsen van deze putten en plaatsen ook putdeksels.



Waarom je een gescheiden rioleringssysteem moet hebben? Naast het feit dat dit verplicht is, zijn er ook veel voordelen aan verbonden voor jou en voor het milieu. We consumeren minder drinkwater, waardoor de watervoorraden gegarandeerd blijven. Wateroverlast vermindert ook doordat rioleringsstelsels worden ontlast. Daarnaast moet er minder afvalwater gezuiverd worden. Nog een groot voordeel dat je meteen merkt: je bespaart een flink bedrag op je drinkwaterfactuur.



Materialen



Voor al onze rioleringswerken zorgen wij voor de meest hoogwaardige materialen. Zo werken we met pvc-buizen van de hoogwaardige kwaliteit SN4 en SN8. Het verschil tussen deze soorten buizen ligt vooral bij de wanddiktes. SN staat voor “nominale ringstijfheid”. Hoe stijver de buis, hoe meer druk er kan uitgevoerd worden.



Zo zijn SN4 pvc-buizen vooral geschikt voor plaatsing op en rond woningen en bedrijfspanden. Een SN8 pvc-buis heeft een dikkere wand en kan zwaarder belast worden. Daarom worden deze buizen vooral in de wegenbouw gebruikt.

Specificaties

  • Min. oppervlakte project (m2) 10
  • openbare riolering, buizen en hulpstukken plaatsen
  • Bufferbekkens en infiltratiesystemen plaatsen
  • Draineringswerken
  • Graven en/of onderhouden van grachten
  • Huisaansluitingen voor riolering, buizen en hulpstukken plaatsen
  • Kleinschalige waterzuiveringsinstallaties (IBA's en KWZI's) plaatsen
  • Ondergrondse verbindingsputten en inspectieputten plaatsen
  • Renovatie van bestaande rioleringen
  • Rijwegdeksels, straatkolken, drains en opvangputjes plaatsen
  • Septische putten, waterputten plaatsen

GEHACO

Lipseinde 23

2330 Merksplas

+32-4.. Toon nummer

+3247.. Toon nummer

1380 keer bekeken

Direct beschikbaarheid bekijken en vele andere voordelen voor leden!Word nu lid van Wegenbouw.be

Check beschikbaarheid