Bestrating met houtkleurige tinten voor Houtmarkt te Kortrijk

Gepubliceerd op 05-08-2016 10:51

De Houtmarkt in Kortrijk, een fascinerende plek in de historische binnenstad, onderging een volledige opwaardering. Het contextueel ontwerp is geënt op de historiek van de plek vandaar dat het volgens hoofdaannemer Artes en Stad Kortrijk belangrijk was dat de kleur van hout ook terugkwam in de bestrating. De keuze viel dan ook op de Portugese warme graniet Maciera in combinatie met de Clear Ariz. Wegenbouw Ockier uit Kuurne plaatste de 5000 m² kasseien die geleverd werden door Beltrami Natuursteen.

Stad Kortrijk wou het plein autoluw te maken. Zo biedt het ruimte voor veel groen en wordt het de ideale ontmoetingsplaats.

Artes Depret had de opdracht gekregen om een ondergronds parkeerterrein te realiseren met c.a. 160 parkeerplaatsen. Belangrijk in deze realisatie is dat de parkeergarage aangenaam moet zijn. Mensen moeten er zich gemakkelijk kunnen oriënteren. Dit doet men door daglicht binnen te laten. Door het daglicht te volgen zullen mensen zeer gemakkelijk de uitgang kunnen vinden.

De houtmarkt vraagt om hout

Uiteraard werd er ook aandacht besteed aan de juiste materiaalkeuze: hout. Hout is het perfecte materiaal voor deze locatie en zal ervoor zorgen dat het plein ook de perfecte schakel vormt naar de groengordel Oost. Met de realisatie van dit ondergronds parkeerterrein wordt de Houtmarkt overwegend autovrij. Het moet hierbij een echte bestemming worden voor de buurt alsook de plek bij uitstek voor grote evenementen.

(bron: Beltrami / Artes)

www.beltrami.bewww.artesgroup.be/