De juiste machine op de juiste plaats is belangrijk bij niet-chemische onkruidbestrijding

Gepubliceerd op 26-01-2016 09:55
Krinkels NV is pionier op vlak van onkruidbestrijding. Zij hebben decennia ervaringen met diverse technieken, en die technieken wil het team van Krinkels graag delen op haar beursstand op de Dag van de Openbare Ruimte.

Per situatie en locatie dient een andere techniek aangewend te worden. Afwisseling van technieken heeft ook een effect om een breed gamma van onkruid te bestrijden.
Naast de ervaring heeft Krinkels NV ook nog een belangrijk voordeel dat het de verschillende technieken ‘in house’ heeft. Op diverse contracten zijn positieve samenwerkingsverbanden tussen sociale economie en Krinkels ontstaan, Krinkels machinaal werk, sociale economie het handwerk.

Mechanische technieken

De technieken gaan het onkruid aanpakken door mechanische beschadigingen toe te brengen aan de ongewenste vegetatie zoals o.a.

. Vegen en borstelen;

. Eggen en schoffelmachines


Thermische onkruidbeheersing

Bovengrondse plantendelen worden door deze technieken afgeschroeid of gebrand zodat er een uitputtingsoorlog ontstaat. Volgende technieken kunnen door Krinkels toegepast worden:

. Sensorgestuurde heetwatertechniek;
. Manuele heetwatertechniek
. IR Onkruidbrander
. Heteluchtschroeier – Zacho UBK-650
. Contactbrander – Rabaud City
. Stoom

U kan Krinkels op de beursvloer vinden op stand 4.19

www.krinkels.bewww.openbareruimte.be/nl/beursplan/exposant/krinkels/236
Geintegreerde niet-chemische onkruidbestrijding; de juiste machine op de juiste plaatsGeintegreerde niet-chemische onkruidbestrijding; de juiste machine op de juiste plaats