Bouwunie bespreekt aandachtspunten mobiliteit en openbare werken op kabinet Weyts

Gepubliceerd op 15-10-2014 09:40
Bouwunie besprak donderdag 9 oktober 2014 met minister Weyts en zijn kabinetsmedewerkers o.a. het werkvolume en de blokkering van een aantal gemengde dossiers, de financieel benarde toestand van de gemeenten en de gevolgen hiervan voor de bouwbedrijven, de gevolgen van de PPS-projecten voor de Vlaamse KMO’s en het slim rekeningrijden.
bron foto: A.O. D'heerbron foto: A.O. D'heer

België is een open economie en een logistieke draaischrijf. Het is dus noodzakelijk dat de verschillende overheden (alle niveaus) voldoende investeren in het onderhoud, de verbetering en de aanleg van infrastructuur.

Bouwondernemingen zijn veel onderweg – de werven zijn tijdelijk en liggen geografisch verspreid - en dus de eerste slachtoffers van het steeds drukker wordende verkeer. Bovendien zijn alternatieve vervoermiddelen voor hen veelal niet mogelijk. Ook de problematiek van het verkeer in de stad en de bijbehorende parkeerproblemen, raken hen erg.

Bouwunie vraagt daarom:

• Voldoende investeringen in de aanleg, het verbeteren en het onderhoud van alle infrastructuur en het aansporen van de gemeenten om ook hun infrastructuur te verbeteren.

• Meer uniformiteit op ingebruikname van de openbare weg. In sommige steden is dit gratis, andere gemeenten zien hier dan weer een aardig centje in,…
 

Het vervolg van dit rapport kan u opvragen bij Bouwunie.

www.bouwunie.be