vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Laatste Nieuws

Beltrami introduceert Fossil Stone

Beltrami introduceert Fossil Stone

Beltrami Natural Stone pakt dit jaar op Architect@Work uit met een bijzonder en zeer exclusief product uit de fossiele laag van de Kilkenny Limestone groeves. Deze Ierse groeves in Blauwe Hardsteen zijn eigendom van de Brachot-Hermant Group, waartoe ook Beltrami Natural Stone behoort.

Datum: 23-04-2019 Lees meer

NIEUW: jouw eigen netwerk binnen de wegenbouw.be-app door het creëren van 'groepen'

NIEUW: jouw eigen netwerk binnen de wegenbouw.be-app door het creëren van 'groepen'

Alleen delen binnen je eigen netwerk: het kan. Doorheen de wegenbouw.be applicatie zijn er verschillende filters beschikbaar waardoor, dat wat je vraagt of aanbiedt, alleen zichtbaar is of gedeeld wordt binnen jouw eigen netwerk. Denk hierbij aan bedrijven waar je vaak mee samenwerkt of binnen jouw interne bedrijvengroep, zoals bijvoorbeeld bij firma's met verschillende vestigingen. Jij kan als gebruiker kiezen aan wie je wat toont, of bij wie je de vraag plaatst.

Datum: 22-04-2019 Lees meer

Willemen Infra test speed pedelecs uit voor woon-werkverkeer

Willemen Infra test speed pedelecs uit voor woon-werkverkeer

Willemen Infra is geselecteerd om deel te nemen aan het Vlaamse mobiliteitsproject 365SNEL. Het project onderzoekt het potentieel van de speed pedelec voor woon-werkverkeer. Een honderdtal testrijders verspreid over Vlaanderen krijgen de kans om de snelle fiets drie weken lang gratis uit te proberen. Onder hen ook tien collega's van Willemen Infra.

Datum: 18-04-2019 Lees meer

Nieuwe versie 4.1 van Standaardbestek 250 is beschikbaar

Nieuwe versie 4.1 van Standaardbestek 250 is beschikbaar

De nieuwste versie (4.1) van het Standaardbestek 250 voor de wegenbouw werd gisteren (16/04/2019) op de website van Agentschap Wegen en Verkeer geplaatst. Digitaal kan u deze versie vanaf nu downloaden. Papieren exemplaren van versie 4.1 kunnen vanaf september 2019 besteld worden.

Datum: 17-04-2019 Lees meer

Vanaf 2020 graduaatsopleiding Werforganisatie in de bouw bij PXL te Hasselt

Vanaf 2020 graduaatsopleiding Werforganisatie in de bouw bij PXL te Hasselt

De PXL-opleiding professionele bachelor Bouw mag dit jaar dan wel 30% meer eerstejaarsstudenten tellen, toch raken heel wat vacatures in de Limburgse bouwsector momenteel niet ingevuld. Om de diversiteit aan bouwberoepen in de toekomst beter in te vullen, slaan Hogeschool PXL, Confederatie Bouw Limburg en de bouwbedrijven zelf de handen in elkaar en komt er in Limburg een stevig uitgebreid aanbod aan specifieke, kortere bouwgerelateerde opleidingen, ook in avond- en afstandsonderwijs. Hogeschool PXL kreeg groen licht van het Vlaams Parlement om vanaf september 2020 de graduaatsopleiding Werforganisatie in de bouw in te richten.

Datum: 17-04-2019 Lees meer

Beton, Veelzijdigheid Troef

Beton, Veelzijdigheid Troef

De bestratingssector evolueert sterk. De lat ligt steeds hoger: op vlak van kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek.  Bestratingsmaterialen in prefab beton zijn niet meer weg te denken uit deze markt. Een succes dat voortvloeit uit de vele voordelen van beton: de flexibiliteit bij de plaatsing, de veelzijdigheid in vormgeving, formaten en samenstelling ... maar ook karakteristieken zoals kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. FEBESTRAL en FEBE hebben hierover een interessante publicatie gemaakt met als titel: Beton: Veelzijdigheid Troef.

Datum: 15-04-2019 Lees meer

Vlaamse regering investeert verder in rioleringsprojecten

Vlaamse regering investeert verder in rioleringsprojecten

Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel heeft de Vlaamse Regering ingestemd met het optimalisatieprogramma 2020 ter waarde van 230 miljoen euro voor projecten van Aquafin. Daarnaast heeft de minister het eerste subsidieprogramma 2019 voor 184 gemeentelijke rioleringsprojecten goedgekeurd. In totaal wordt voor meer dan een half miljard euro geïnvesteerd. Koen Van den Heuvel: "We moeten duurzaam omspringen met water, daarvan moeten we niemand meer overtuigen. De voorbije twee decennia is het aantal inwoners waarvan het afvalwater gezuiverd wordt, verdubbeld. Toch blijven de uitdagingen op het vlak van riolering en waterzuivering groot."

Datum: 15-04-2019 Lees meer

Goodyear toont nieuwste off-the-road producten en mobiliteitsoplossingen op Bauma 2019

Goodyear toont nieuwste off-the-road producten en mobiliteitsoplossingen op Bauma 2019

Bauma is de belangrijkste beurs voor bouwmachines ter wereld. Goodyear laat er deze week zijn nieuwste off-the-road producten (OTR) zien, waaronder de recent onthulde OMNITRAC-banden voor mixed service-trucks. Om de productie van OTR-banden te verhogen, investeert Goodyear 36 miljoen dollar in zijn fabriek in Colmar-Berg, Luxemburg. "Wereldwijd blijft de vraag naar premium OTR-banden sterk groeien, vooral door de uitbreiding in de mijnbouw en bouwindustrie", zegt David Anckaert, Vice President Commercial Europe bij Goodyear. "Door te investeren in onze productie kunnen we daar beter op inspringen met een compleet portfolio aan hoogkwalitatieve producten en mobiliteitsoplossingen voor trucks en OTR-machines."

Datum: 08-04-2019 Lees meer

Kamer keurt loonlastenverlaging ploegenarbeid op werven goed

Kamer keurt loonlastenverlaging ploegenarbeid op werven goed

De Kamer keurde afgelopen nacht een wetsvoorstel goed dat een vrijstelling geeft voor het doorstorten van bedrijfsvoorheffing voor ploegenarbeid bij werken in onroerende staat. Die loonlastenverlaging moest normaal al begin 2018 ingaan, maar werd om administratieve redenen geblokkeerd. "Nu kan die belangrijke lastenverlaging eindelijk worden ingevoerd", zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Datum: 05-04-2019 Lees meer

Vlaanderen kan jaarlijks veel meer km straatriolering plaatsen met gelijkaardig budget volgens Kurio

Vlaanderen kan jaarlijks veel meer km straatriolering plaatsen met gelijkaardig budget volgens Kurio

Als gevolg van de klimaatverandering wordt bewuster omgaan met water een van de grote uitdagingen van de komende decennia. De uitbouw van een performant en duurzaam rioleringsnetwerk is daarbij cruciaal om enerzijds problemen met droogte- en grondwaterstanden, maar anderzijds ook overstromingen op te vangen. Vlaanderen heeft 2,7 miljard EUR extra nodig voor rioleringen om de Europese Kaderrichtlijn Water tegen 2027 na te komen. KURIO, de Belgische vereniging van fabrikanten van kunststof leidingsystemen, roept dan ook op meer in te zetten op kunststof als materiaal voor straatrioleringen. Als Vlaanderen resoluut kiest voor kunststof riolering, levert dit een jaarlijkse besparing van 50 miljoen euro op. Zowel de kostprijs voor materiaal als plaatsing daalt dan immers aanzienlijk. Zo kunnen jaarlijks meer kilometers riolering gelegd worden met hetzelfde budget.

Datum: 02-04-2019 Lees meer
Evenementen
Nieuws bij ons melden?
Aanmelden gratis nieuwsbrief
Zoeken in nieuwsberichten:

advertenties

advertenties