vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Laatste Nieuws

Opleiding sleufloze technieken en gestuurde boringen

Opleiding sleufloze technieken en gestuurde boringen

De toepassing van sleufloze technieken resulteert in een geringere omgevingsimpact t.a.v. weggebruikers en omwonenden, minder inkomstenverlies voor naburige handelaars en transporteurs, minder milieu-, voertuig- en wegschade en minder onge­vallen omdat wegomleggingen in tijd en omvang beperkt kunnen worden. Helaas wordt maar al te vaak vastge­steld dat niet geoorloofde boormethoden worden toegepast met alle gevolgen van dien: vastlopen van het boorsysteem, ontoelaatbare zettingen en nefaste impact op bestaande infrastructuur worden daarbij waargenomen. Bovendien stelt het de ge­renommeerde boorbedrijven in een slecht daglicht en dwingt het hen om onverantwoorde risico's te nemen om aan het eind van de dag met een onvol­doend gevulde orderportefeuille te blijven zitten. Vandaar dat Vlario in januari 2019 opleidingen organiseert over dit thema. Deze gaan door in Hasselt, Gent en Aartselaar.

Datum: 14-12-2018 Lees meer

Investering van 300 miljoen euro om 331 kilometer tramsporen te vernieuwen

Investering van 300 miljoen euro om 331 kilometer tramsporen te vernieuwen

Het volledige tramnet in Vlaanderen wordt vernieuwd tussen 2019 en 2023. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt 300 miljoen euro vrij om de 331 kilometer tramsporen aan te pakken. Minister Weyts reageert met die investering op een doorlichting, waaruit bleek dat de Vlaamse traminfrastructuur minder betrouwbaar begint te worden. Dat heeft grote gevolgen voor de tevredenheid bij de reizigers, de exploitatiekosten en het imago van het openbaar vervoer.

Datum: 13-12-2018 Lees meer

Vlaamse Waterweg schakelt studiebureaus in om verhoging bruggen Albertkanaal tijdig af te werken

Vlaamse Waterweg schakelt studiebureaus in om verhoging bruggen Albertkanaal tijdig af te werken

Tijdens weekend van 1 december 2018 werd het stalen brugdek voor de nieuwe boogbrug in Ham-Zwartenhoek ingevaren en geplaatst. Het is één van de zeven bruggen die Via T Albert (Willemen Infra, Franki Construct, Aelterman en Hye) in opdracht van De Vlaamse Waterweg herbouwt om de capaciteit van het Albertkanaal te verhogen. De nieuwe brug komt stroomopwaarts naast de bestaande brug. Hierdoor blijft de bestaande brug bruikbaar tijdens de werken. Ondertussen geraakte ook bekend dat de Vlaamse Waterweg externe studiebureaus moet inschakelen om de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal nog klaar te krijgen tegen 2022. Dat zal ongeveer 1,7 miljoen euro extra kosten.

Datum: 07-12-2018 Lees meer

Overname van Uniconnect door Besix groep

Overname van Uniconnect door Besix groep

BESIX Group heeft, via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de Uniconnect groep overgenomen. De Uniconnect groep is een multidisciplinaire bouwer van netwerkinfrastructuren, gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen, de installatie van glasvezelnetwerken en het maken van huisaansluitingen.

Datum: 06-12-2018 Lees meer

Landschapspark Werchter wint de FEBE Precast in Landscape Award 2018

Landschapspark Werchter wint de FEBE Precast in Landscape Award 2018

Eurodal produceerde voor de wegenis in het park hebben een unieke betontegel met 3D-effect. De oppervlakte-afwerking van de betontegel heeft drie verschillende texturen zodat verschillende lichtbrekingen ontstaan naargelang de stand van de zon. De rechte voegen tussen de betontegels worden hierdoor visueel gebroken. Hiervoor werd een 3D-tekening ontworpen op maat van het landschapspark. De aaneenschakeling van de betontegels met een verschillende ruwheid en een verschillende lichtbreking zorgt voor een ruit- en kubusvormige perspectiefwerking. Het geheel toont een optische illusie die een visuele meerwaarde biedt.

Datum: 05-12-2018 Lees meer

Van Beers Projects uit Vosselaar verdeler in België van Optimas bestratingsmachines

Van Beers Projects uit Vosselaar verdeler in België van Optimas bestratingsmachines

De jonge firma Van Beers Projects, actief als verdeler van producten zoals voegmortels voor bestrating en reparatieasfalt, heeft in 2018 het exclusieve verdelerschap in België van Optimas bestratingsmachines binnengehaald. Optimas is de marktleider in Duitland van deze specieke bestratingsmachines zoals vacüumboordsteenmachines, klinkerlegmachines, hijsmaterialen enz.. Hoge kwaliteit van de machines dragen zij hoog in het vaandel.
 

Datum: 03-12-2018 Lees meer

Ierse Blauwe Hardsteen voor bestratingsproject in Gentse binnenstad

Ierse Blauwe Hardsteen voor bestratingsproject in Gentse binnenstad

Ook Stad Gent weet het duurzame karakter, de authenticiteit en de tijdloze elegantie van de Ierse Kilkenny Limestone te appreciëren - en dit voor de verfraaiing van diverse stadvernieuwinsprojecten. Op dit eigenste moment wordt het materiaal geplaatst op 3 verschillende sites, waarvan het eerste project op het Gentse Drongenplein recentelijk werd afgewerkt door aannemer Willemen Infra. Naast de nieuw aangelegde Pontbrug, werd er ook een houten vlonder en watertrap geplaatst - de ideale locatie om te verpozen langs het water!

Datum: 30-11-2018 Lees meer

Gratis webinar: Sneller en efficiënter werken met eenvoudige planningssoftware

Gratis webinar: Sneller en efficiënter werken met eenvoudige planningssoftware

Astena organiseert op dinsdag 4 december (12u30) een gratis webinar rond het thema 'Sneller en efficiënter werken met eenvoudige planningssoftware'. Astena heeft met 'Visual Planning' hiervoor een oplossing in huis. Visual Planning is eenvoudige planningssoftware waarmee u alle opdrachten en resources eenvoudig en overzichtelijk op elkaar afstemt.

Datum: 29-11-2018 Lees meer

Bouwunie infrastructuurwerken vraagt medewerking infra aannemers

Bouwunie infrastructuurwerken vraagt medewerking infra aannemers

Bouwunie, afdeling Infrastructuurwerken doet een korte bevraging over de 'nood aan een basisopleiding' voor infra-arbeiders, zowel voor bestaande, nieuwe als toekomstige medewerkers. De organistie vraagt hiervoor aan aannemers actief in de segmenten wegenbouw, kabel- en leidingen leggen, grondwerken en bestratingswerken om een korte enquete in te vullen.

Datum: 28-11-2018 Lees meer

Marcel Vantilt ondergaat wolkbreuk om waterdoorlatend en waterbufferd drainphalt voor te stellen

Marcel Vantilt ondergaat wolkbreuk om waterdoorlatend en waterbufferd drainphalt voor te stellen

Het team van Willemen Infra stelde dinsdag voormiddag (27/11/2018) aan Flanders Expo, in aanwezigheid van Gents schepen voor Innovatie Christophe Peeters, een nieuw innovatief asfalt voor: Drainphalt. Marcel Vantilt kon vanop de eerste rij ondervinden dat het regenwater onder zijn voeten verdween.  Op enkele minuten tijd viel wel 1.400 liter water uit de wolk, zonder dat er een plas te bespeuren was. Drainphalt is een innovatieve verharding voor de aanleg van parkings, opritten en wegenis rond gebouwen. Doordat de asfaltverharding waterdoorlatend is, wordt de aanleg van buffers en riolen overbodig. Het asfalt buffert het regenwater, zodat het geleidelijk aan doorsijpelt tot in het grondwater. Dit maakt van Drainphalt de oplossing voor een bekend milieuprobleem: doordat we de Belgische bodem blijven verharden, daalt het grondwaterpeil.

Datum: 27-11-2018 Lees meer
Evenementen
Nieuws bij ons melden?
Aanmelden gratis nieuwsbrief
Zoeken in nieuwsberichten:

advertenties

advertenties