vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Laatste Nieuws

Roadshow nieuwe 'BETON' norm

Roadshow nieuwe 'BETON' norm

Sinds kort is een Belgisch supplement aan de Europese norm NBN EN 206 van toepassing. Deze nieuwe norm NBN B 15-001 beschrijft hoe de Europese norm toegepast dient te worden in België. Deze normen behandelen de specificatie, de eigenschappen, de vervaardiging en de conformiteit van beton. Er zijn talrijke wijzigingen. Onder andere werden vezelbeton en zelfverdichtend beton opgenomen in het toepassingsgebied van de norm, worden nieuwe toepassingsregels beschreven voor gerecycleerde granulaten die een verhoogd gebruik ervan toelaten in beton, zijn er nieuwe eisen vastgelegd ter preventie van alkali-silica reactie en worden bijkomende regels gegeven voor beton voor speciale geotechnische werken. Tijdens deze roadshow worden de wijzigingen voorgesteld, die een impact hebben op de voorschrijvers en betoncentrales, maar ook op de aannemers.

Datum: 17-08-2018 Lees meer

Vlaamse infrastructuur en wegennet dienen dringend bij te benen volgens VCB

Vlaamse infrastructuur en wegennet dienen dringend bij te benen volgens VCB

De dramatische gebeurtenissen in Genua hebben ook in ons land de aandacht gevestigd op de staat van de infrastructuur en het wegennet. Hoewel de inspectie en het onderhoud van o.a. bruggen gedegen en professioneel verlopen in Vlaanderen, circuleert al langer de lijst van 'prioritaire kunstwerken'. Dat zijn bruggen, tunnels en duikers met een overspanning van meer dan vijf meter. Die lijst bevat een dertigtal bruggen waarvan de helft al 10 tot 20 jaar wacht op de nodige onderhoudswerken. 

Datum: 16-08-2018 Lees meer

Workshop natuursteenverhardingen

Workshop natuursteenverhardingen

Het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) en Pierres & Marbres Wallonie organiseren op maandag 17 september 2018 een workshop met als thema natuursteenverhardingenu gevolgd door een cocktail met hapjesbuffet. Wanneer openbare ruimten worden ingericht of gerenoveerd, valt de keuze steeds meer op natuursteenverhardingen. De mogelijkheden tot creatieve, moderne inrichting in stedelijk gebied zijn immers sterk uitgebreid door de opkomst van nieuwe technieken voor de vervaardiging van straatstenen en door de grote verscheidenheid van bestratingselementen die op de markt zijn gekomen. De interactie van materialen, vormen, afwerkingen en bestratingsverbanden maakt concrete uitvoering van innovatieve projecten mogelijk.

Datum: 13-08-2018 Lees meer

Zabo investeert voor betonvloerbewerkingen

Zabo investeert voor betonvloerbewerkingen

Naast boren en zagen, blijft Zabo ook investeren in de betonvloerbewerkingen. De firma verwelkomt haar nieuwe ruime vrachtwagen die genoeg plaats biedt voor de benodigde machines voor onder andere de schuur-en freeswerken en voor het kogelstralen. Zo trachten zij de service aan de klanten verder te optimaliseren. Het met grote foto's bedrukte voertuig zal alvast een opvallende verschijning op de wegen zijn.

Datum: 08-08-2018 Lees meer

Graven zonder geluidsoverlast

Graven zonder geluidsoverlast

Aannemers kunnen bij Euro Rent nu ook terecht voor de huur van hybride CO2 neutrale graafmachines. Krachtige machines, zoals de Wacker Neuson Dual Power 803, waarmee in zowel diesel- als elektrische modus graaf- en sloopwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. En dit zonder verlies aan vermogen. Groot voordeel is dat ze stil en emissievrij werken. Belangrijk voor werven in de binnenstad en in binnenruimtes. Niet alleen voor de omwonenden, maar ook voor de andere arbeiders.

Datum: 08-08-2018 Lees meer

Bia sterk aanwezig op Demo Days

Bia sterk aanwezig op Demo Days

Op 8 en 9 september vinden bij Sodewa in Eigenbrakel demonstraties van hydraulische graafmachines en breek- en zeefinstallaties in reële omstandigheden plaats. BIA zal er niet minder dan 7 machines voorstellen, met onder meer twee intelligente machines, een hybride graafmachine van de jongste generatie, een serie 11 graafmachine op banden in de categorie van 14-17 ton, de heel recente midigraafmachine van 8 ton en een zeefinstallatie van 13 ton. DEMO DAYS, georganiseerd door Matexpo, is een evenement waarbij alles draait om werkende machines. Doorlopend demo's en testen van meer dan 70 graafmachines, trucks, kippers en breek- en zeefinstallaties.

Datum: 07-08-2018 Lees meer

De voordelen van integratie in een video

De voordelen van integratie in een video

Uw bedrijf wordt vandaag met verschillende uitdagingen geconfronteerd. De marges staan onder druk, de wetgeving verandert en wordt strenger, en dat is niet alles. Ook intern loopt het niet altijd van een leien dakje. In een video heeft Astena, specialist in software voor de bouwsector, het over de voordelen welke integratie met zich meebrengt en tonen zij deze in een demo.

Datum: 07-08-2018 Lees meer

Compacte mobiele impactbreker McCloskey I34R nieuw bij Naessens Hydraulics

Compacte mobiele impactbreker McCloskey I34R nieuw bij Naessens Hydraulics

Nieuw in het gamma van Naessens Hydraulics is de I34R van McCloskey International, een compacte mobiele breekinstallarie met een eigengewicht van totaal 28 ton. Deze machine is uitgerust met een 'voor-afzeving' en een gesloten kringloop met 'na-zeef', welk ideaal is voor het produceren van hoogwaardige puingranulaten op de werf.

Datum: 06-08-2018 Lees meer

De Keestrack R3e bekroond met de Red Dot Award 2018

De Keestrack R3e bekroond met de Red Dot Award 2018

De nieuwe rupsmobiele Keestrack R3e werd tijdens de Intermat in Parijs gepresenteerd en is nu officieel bekroond met de Red Dot Award 2018 design prijs in de categorie industriële uitrustingen, machines en automatisering Op maandag 9 juli werd de award overhandigd aan de Keestrack delegatie op het Red Dot Award Gala in Essen Duitsland.

Datum: 18-07-2018 Lees meer

Takeuchi haalt met Project #TB225 17.000 euro op voor de ALS Liga

Takeuchi haalt met Project #TB225 17.000 euro op voor de ALS Liga

Tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap voetbal heeft Takeuchi zich met de nieuwe TB225 minigraver, geheel in duivelse stijl, ingezet voor de ALS Liga. Er is tot nu toe maar liefst 17.000 EUR opgehaald voor deze stichting door geld in te zamelen via leveranciers, door te collecteren met de machine op locaties & evenementen en door de uiteindelijke verkoop van de duivelse machine.

Datum: 17-07-2018 Lees meer
Evenementen
Nieuws bij ons melden?
Aanmelden gratis nieuwsbrief
Zoeken in nieuwsberichten:

advertenties

advertenties