vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Laatste Nieuws

Wegenbouwers vertrekken op vakantie

Wegenbouwers vertrekken op vakantie

De (wegenbouw)bouwbedrijven gevestigd in Brussel en in Halle-Vilvoorde zijn al sinds maandag 1 juli met vakantie, regio Leuven vertrok op 8 juli. Voor de grootste golf start vanavond de bouwvakantie, dan zijn de provincies Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen aan de beurt. De bouwbedrijven uit Lokeren en Hamme wachten nog even tot 22 juli om de Lokerse Feesten te kunnen meepikken. De vakantie duurt drie weken. In de regio's Brussel en Halle-Vilvoorde vier weken.

Wegenbouw.be wenst u een prettige vakantie.

 

Datum: 12-07-2019 Lees meer

Bouw draait op volle toeren volgens Bouwunie bouwbarometer

Bouw draait op volle toeren volgens Bouwunie bouwbarometer

De bouwbarometer blijft het goed doen. In het tweede kwartaal van 2019 scoort hij een klein beetje lager dan in het eerste kwartaal. Maar 100,8 is en blijft een erg goed cijfer. Quasi alle parameters zijn positief. Vooral het werkvolume ligt hoog. De orderboekjes zijn goed en tot verder in de tijd gevuld. 1 op 3 bouwbedrijven is nu al zeker dat ze minstens nog een half jaar fulltime aan de slag zijn. 15% heeft nog zeker werk voor meer dan 9 maanden. In de vorige kwartalen was dat maar bij maximum 9% het geval. Over het algemeen zijn de Vlaamse bouwondernemers dus nog altijd optimistisch.

Datum: 12-07-2019 Lees meer

Hoe digitaal is jouw wegenbouwbedrijf?

Hoe digitaal is jouw wegenbouwbedrijf?

Negen toonaangevende partijen uit de Belgische ICT- en wegenbouwsector stellen vanaf vandaag (4 juli 2019)  een specifiek ontwikkelde benchmarktool ter beschikking van de Belgische wegenbouwers. Ze worden aangemoedigd deel te nemen aan de gratis benchmark via de nieuwe website www.Digi-Barometer.be. De focus ligt op "kritische bedrijfsprocessen" van wegenbouwers en we meten de digitalisatiegraad van elke deelnemer. Op 30 september 2019 wordt de Digi-Barometer afgerond en ontvangt elke deelnemer zijn benchmark. Het sectorale eindrapport over de digitalisering van de wegenbouw wordt op 24 oktober 2019 tijdens Digital Construction Brussels 2019 gepresenteerd.

Datum: 12-07-2019 Lees meer

Workshop over Tweelaagse betonverhardingen

Workshop over Tweelaagse betonverhardingen

De Federatie van de Belgische Cementindustrie FEBELCEM, en de Europese Betonwegenvereniging, EUPAVE, organiseren op donderdag 12 september 2019 een workshop over tweelaagse betonverhardingen. Zij nodigen u dan ook graag uit op hun workshop, welke doorgaat tijdens Matexpo op de Dag van de Wegenbouw.

Datum: 11-07-2019 Lees meer

10 miljoen euro voor meer fietscomfort op jaagpaden

10 miljoen euro voor meer fietscomfort op jaagpaden

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts verkreeg in mei extra middelen uit het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU). Hij wijst nu 10 miljoen EUR van deze middelen toe aan De Vlaamse Waterweg nv, die ook de jaagpaden langs de waterwegen beheert. "Jaagpaden kruisen meestal niet zo vaak met het drukke wegverkeer", zegt Weyts. "Ze zijn dus heel geschikt als vlotte en veilige fietsverbindingen tussen grote woon- en werkgebieden".

Datum: 10-07-2019 Lees meer

Cursus: Goede ontwerpen van rioleringen leiden tot grotere efficiëntiewinsten

Cursus: Goede ontwerpen van rioleringen leiden tot grotere efficiëntiewinsten

Vlario organiseert dit najaar een cursus over het 'Ontwerp van Rioleringen'. Het initiatief tot deze cursus wordt ondersteund door ORI (Organisatie van raadgevende ingenieurs, engineering- en consultancybureaus) en OVIO (Onafhankelijke Vlaamse Infrastructuur Ontwerpers) aangezien dit kadert binnen het streven naar kwaliteitsvolle dienstverlening en continue vorming van de bedrijven

Datum: 09-07-2019 Lees meer

Activiteitenverslag jaar 2018 Agentschap Wegen en Verkeer

Activiteitenverslag jaar 2018 Agentschap Wegen en Verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer publiceerde haar jaarverslag (2018). Aan de hand van een aantal van de projecten en interviews met collega's, lees je, hoe zij in 2018 samen een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit hebben verwezenlijkt.

Datum: 08-07-2019 Lees meer

Programma Dag van de Wegenbouw op Matexpo

Programma Dag van de Wegenbouw op Matexpo

MATEXPO 2019 gaat woensdag 11 september weer van start in Kortrijk Xpo. En dat al voor de 38e keer. Deze belangrijke bouwmaterieelbeurs is een 100% professionele beurs gericht op de volledige bouwsector, één van de belangrijkste economische sectoren van het land. Van 11 tot en met 15 september vindt deze internationale beurs, bestemd voor vakmensen uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie, enz., plaats. Gewoontegetrouw vinden tijdens Matexpo heel wat seminaries plaats en themadagen zoals "De Dag van de Wegenbouw" op donderdag 12 september.

Datum: 04-07-2019 Lees meer

Sigma jaarvergadering: recordjaar 2018 verkoop bouwmachines maar terugval wordt verwacht in 2019

Sigma jaarvergadering: recordjaar 2018 verkoop bouwmachines maar terugval wordt verwacht in 2019

De jaarvergadering van Sigma, de federatie van de invoerders van materieel voor de bouw en de goederenbehandeling, vond dit jaar plaats in het Havenhuis in Antwerpen. Dries Van Haut, de voorzitter van de sectorfederatie, presenteerde recordcijfers voor 2018, en dat na een uitstekend 2017. Jaar 2018 was een goed jaar voor de minigravers (+8%), welke met 2.350 stuks meer dan een derde van de verkoop inpalmden, en voor de telescoopladers (+28%) met 1.257 machines, bijna 19% van de verkoop van mobiele machines. De andere categorieën: rupsbulldozers +25% - Wielladers (0-80 pk) +22,50% - Knikdumpers: +12,50% - Mobiele zeven: +16% - Walsen: +7%.

Datum: 03-07-2019 Lees meer

KPD demo op 30 augustus 2019

KPD demo op 30 augustus 2019

Ook tijdens de zomer moet je op volle kracht kunnen werken. Daarom zijn de teams van KPD nooit allemaal op hetzelfde moment met vakantie. De permanentie is verzekerd bij KPD. Op vrijdag 30 augustus kan u persoonlijk de laatste versie van de KPD ERP software BouwOffice, de werfapplicatie KPD wic en de Apps (Timesheets - Shipments)  ontdekken. Deze demo gaat door in de kantoren van KPD te Halen.

Datum: 03-07-2019 Lees meer
Evenementen
Nieuws bij ons melden?
Aanmelden gratis nieuwsbrief
Zoeken in nieuwsberichten:

advertenties

advertenties