vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Laatste Nieuws

38e editie misschien één van de beste Matexpo edities ooit

38e editie misschien één van de beste Matexpo edities ooit

De officiële opening van Matexpo 2019, op dinsdag, met keynote spreker Ivan Van de Cloot was weer een schot in de roos. De verrassingsact, een combinatie van moderne dans en acrobatie, werd fel gesmaakt door de ruim 600 aanwezigen die nadien van een netwerkreceptie en walking dinner konden genieten. Tijdens de uitreiking van de Awards kaapten Arden Equipment met Arden Jet de Green Award weg, Van Der Spek de Innovation Award met de Liebherr kunststof hijskabel voor torenkranen én Doka met FreeFalcon de eerste Safety Award. Bijna 40.000 bezoekers maakten voor deze editie de trip naar Kortrijk. De kwaliteit van beurs zelf was volgens de exposanten heel hoog.

Datum: 17-09-2019 Lees meer

AP hogeschool biedt praktijkgerichte graduaatsopleiding wegenbouw aan

AP hogeschool biedt praktijkgerichte graduaatsopleiding wegenbouw aan

De Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen biedt voortaan een graduaatsopleiding wegenbouw aan. De sector juicht het initiatief toe. Met grote infrastructuurprojecten in het verschiet, zoals de Oosterweelverbinding, groeit het aantal vacatures, maar die geraken amper ingevuld. Steeds vaker zijn wegenbouwbedrijven op zoek naar geschoold personeel, maar een echte opleiding wegenbouw was tot voor kort onbestaande in het hoger Onderwijs. De sector schreeuwt nochtans om hogeropgeleiden en daar wil AP Hogeschool aan tegemoetkomen met de graduaatsopleiding werforganisatie en wegenbouw.

Datum: 17-09-2019 Lees meer

DYKA introduceert compleet PP-leidingassortiment SOLYDO

DYKA introduceert compleet PP-leidingassortiment SOLYDO

DYKA introduceert vanaf september 2019 zijn vernieuwde PP-leidingassortiment SOLYDO. Dit PP-leidingsysteem is tot 30% sneller te installeren, volgens de producent. Bovendien zijn ze, dankzij hun hoge impact- en schokresistentie, ideaal voor aanleg in gebieden met grote en zware verkeersdrukte. Het systeem is verder geschikt voor alle grondsamenstellingen, van klei tot zandgrond. Met daarnaast een compleet hulpstukkenassortiment zullen SOLYDO PP-HM-buizen uitgroeien tot de rationeel betrouwbare keuze bij rioleringswerken.

Datum: 10-09-2019 Lees meer

Deschacht biedt als eerste rioleringsspecialist een Building Information Modeling aan

Deschacht biedt als eerste rioleringsspecialist een Building Information Modeling aan

Binnenkort gaan twee werven van start waarvan de plannen, bestekken en begrotingen met de BIM-bibliotheek van Deschacht zijn aangemaakt. Hiermee zet Deschacht inzake Building Information Modeling de stap van theorie naar praktijk. Vanaf nu zullen architecten, ingenieurs en studiebureaus gebruik kunnen maken van een almaar completere bibliotheek met intelligente objecten waarmee ze hun plannen, lastenboeken en prijsberekeningen kunnen ontwikkelen en beheren. Het gebruik van BIM laat aannemers en installateurs toe om zowel in de ontwerpfase als op de werf substantieel tijd te besparen en ontwerpfouten met de daaraan verbonden faalkosten te voorkomen.

Datum: 09-09-2019 Lees meer

Win een drone met uw Matexpo bezoek

Win een drone met uw Matexpo bezoek

Aanstaande woensdag om 10u gaat de 38e editie van Matexpo van start. Het team van Wegenbouw.be zal ook tijdens deze editie aanwezig zijn op stand B74 om haar INFRA APP te presenteren. Zoals steeds deelt Wegenbouw.be aantal leuke prijzen uit aan de bezoekers, met als HOOFDPRIJS een aantal DRONES (verder in dit artikel meer uitleg). Deze editie deelt Wegenbouw.be haar stand met containerspecialist ACB Containers.

Datum: 06-09-2019 Lees meer

Beltrami speelt thuismatch: Harelbeekse Leieboorden

Beltrami speelt thuismatch: Harelbeekse Leieboorden

De werken aan de nieuwe waterkantzone van de Tweebruggenstraat en de Vrijdomkaai te Harelbeke zijn in volle uitvoering. De verlaagde kaaien kaderen - samen met een nieuwe promenade, de nieuwe Hoge Brug en het Moleneiland – in het stadvernieuwingsproject H^Aquaproject. Met dit project – in opdracht van de stad Harelbeke en De Vlaamse Waterweg nv – tracht de stad elk plekje in Harelbeke een eigen, unieke sfeer te geven. Voornaamste doel is om de band met de Leie opnieuw aan te gaan en de rivier de plaats te geven die ze verdient.

Datum: 03-09-2019 Lees meer

WAF biedt oplossingen op maat op MATEXPO

WAF biedt oplossingen op maat op MATEXPO

De opbouw van uw vrachtwagen is een serieuze investering. Als gespecialiseerde opbouwer van kippers, laadkranen, containersystemen en wisselsystemen kan WAF natuurlijk niet ontbreken op MATEXPO. De firma heeft door de jarenlange ervaring de nodige expertise in huis om op elke vraag een antwoord te bieden en voor elk probleem een oplossing op maat uit te werken.

Datum: 03-09-2019 Lees meer

Bouwunie wil focus op kwaliteitsvolle duale leertrajecten

Bouwunie wil focus op kwaliteitsvolle duale leertrajecten

De bouwsector kampt met een ernstig tekort aan werkkrachten. De vacatures geraken niet of moeilijk ingevuld. En ondertussen daalt het aantal leerlingen in het bouwonderwijs. Om de instroom van jongeren naar het bouwonderwijs en de -sector op te krikken, wil Bouwunie dat de overheid én de sector sterk inzetten op kwaliteitsvolle duale leertrajecten. De nieuwe Vlaamse regering moet het duaal leren versterken. Uitbreiden, ondersteunen en promoten. De bouwsector investeert jaarlijks zo’n 800.000 euro in het bouwonderwijs. Bouwunie wil die middelen meer draineren naar de scholen die kwaliteitsvolle duale leertrajecten aanbieden en die daar ook voldoende promotie voor maken. “Met duaal leren maken jongeren een positieve keuze voor een sterke algemene vorming én levensechte werkervaring. Dankzij die combinatie hebben ze de beste ontplooiingskansen. Ze mogen iets doen wat ze graag doen en krijgen tegelijk een heel goede voorbereiding op hun professionele leven. En het zijn precies die jongeren die erg gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Zeker ook in een boeiende en toekomstgerichte sector als de bouw”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Datum: 03-09-2019 Lees meer

Uniek roosterdesign voor heringerichte voetgangerszone in Elsene

Uniek roosterdesign voor heringerichte voetgangerszone in Elsene

De cijfers spreken voor zich: met meer dan 30.000 voetgangers per dag staat de Elsensesteenweg in de top 3 van voetgangershotspots in Brussel, en dit ondanks het feit dat het grootste deel van de publieke ruimte er tot voor kort was voorbehouden voor Koning Auto. Onlangs is een stuk van de Elsensesteenweg – het gedeelte tussen de Naamsepoort en de Viaductstraat, via het Fernand Cocqplein – omgetoverd tot een autoluwe zone, waar voetgangers en fietsers het overdag voor het zeggen hebben en waar voorts enkel nog bussen passeren. De ACO-kanalen speelden een veel belangrijkere rol bij deze transformatie dan iedereen voor mogelijk hield. 

Datum: 28-08-2019 Lees meer

Reeks II van Cursus Betonwegen start op 6 november 2019

Reeks II van Cursus Betonwegen start op 6 november 2019

De 2e reeks van de Cursus Betonwegen vangt binnenkort aann nml. op 6 november te Leuven. Deze reeks bestaat uit 3 sessies, telkens van 10u tot 16u. Deze cursus laat de deelnemers toe een grondige kennis te verwerven over bepaalde aspecten van betonwegen: dimensionering, herstelling en onderhoud en esthetische toepassingen. De opleiding richt zich tot al diegenen die betrokken zijn bij het ontwerp, de uitvoering en de controle van betonwegen.

Datum: 27-08-2019 Lees meer
Evenementen
Nieuws bij ons melden?
Aanmelden gratis nieuwsbrief
Zoeken in nieuwsberichten:

advertenties

advertenties