Betoncentrale Besix Infra in Bilzen produceert nu ook BENOR-gecertificeerde beton

Gepubliceerd op 02-09-2021 14:40

Op de site van Besix Infra in Bilzen worden reeds geruime tijd cementgebonden recyclageproducten voor wegenbouwprojecten geproduceerd. Sinds deze week wordt daar ook de productie van BENOR-gecertificeerde wegenisbeton aan toegevoegd. Gecertificeerde wegenisbeton is kwalitatief hoogwaardige beton die voldoet aan de TR 50 voorwaarden van COPRO/BENOR.

bron afbeelding: Facebookpagina Besix Infrabron afbeelding: Facebookpagina Besix Infra

"We hebben een heel traject afgelegd om TR 50 gecertificeerde beton te mogen produceren”, vertelt Koen Gonnissen (Besix Infra). “Dat nu de eerste batch geproduceerd wordt, is een fantastische mijlpaal voor ons bedrijf.”

De gecertificeerde betonsamenstelling wordt gebruikt voor de aanleg van lijnvormige elementen en fietspaden. In een volgende fase zal deze beton ook gebruikt worden voor de aanleg van wegenis. De eerste productie van deze beton werd geleverd op de werf in Tongeren waar de beton gebruikt werd om met onze GPS-gestuurde betonmachine een nieuwe greppel te trekken. 

“We produceren niet enkel TRA 50 gecertificeerde beton voor onze eigen werven”, gaat Koen verder, “ondertussen lopen ook de eerste externe bestellingen binnen. Onze centrale draait de volgende weken op volle toeren”. Het is de bedoeling om deze procedure ook op te starten in onze gelijkaardige site in Burcht zodat we daar op termijn ook gecertificeerde beton kunnen aanbieden.

Bron:

https://www.besixinfra.com/nl/news/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/746832/besix-infra
Eerste productie werd geleverd in Tongeren om met gps-gestuurde paver een nieuwe greppel te makenEerste productie werd geleverd in Tongeren om met gps-gestuurde paver een nieuwe greppel te maken