Track-and-tracesysteem met extra troeven

Gepubliceerd op 17-05-2021 08:40

Van een track-and-trace verwacht je een nauwgezette registratie van de weg die je voertuigen en machines afleggen. Waar start en stopt je graafkraan en hoeveel uren werkt je kraanoperator ermee? Traxgo geeft de functionaliteit van track-and-trace een nieuwe dimensie. Door doorgedreven monitoring en zelf een compleet, eigen softwarepakket voor bedrijven toe te voegen.

Elk bedrijf heeft zijn eigen bijzonderheden. De workflow verschilt, het type projecten varieert en de uitrusting ziet er anders uit. Voor Traxgo is track-andtracing dus maatwerk. Een nieuwe potentiële klant? Het begint altijd met een grondige behoefteanalyse. “Tijdens een eerste telefonisch contact checken we of we iets voor het bedrijf kunnen betekenen”, legt Frederik Depuydt, sales en business development manager bij Traxgo, uit. “Hebben we een professionele klik, dan gaan we langs om de wensen en noden uitgebreid in kaart te brengen.
We reiken oplossingen aan en werken een vrijblijvend voorstel uit.”

MAXIMALE EFFICIËNTIE

Met bijkomende functionaliteiten en goede communicatie tussen systemen en platformen helpt Traxgo je als infrastructuurbedrijf efficiënter te werken. Het Traxgo track-and-tracesysteem verzamelt bijvoorbeeld de gegevens van de
werf en de werknemers ter plaatse. De basis voor een automatische aanwezigheidsregistratie bij Checkinatwork. Deze automatische werfregistratie is veilig, gebruiksvriendelijk en bespaart een hoop administratie.

Daarnaast voegt Traxgo kleine checks toe die grote ergernissen of vervelend tijdsverlies voorkomen. Denk maar aan sensoren in de banden die de bandenspanning bijhouden. Door een verkeerde bandenspanning tijdig te signaleren, vermijd je klapbanden met het risico op schade of grote stilstand als gevolg. Voeg tags toe aan toestellen zoals boormachines of slijpschijven om nodeloos zoeken naar het verleden te verbannen. En hou de draaiuren van je
verschillende machines bij voor een correcte nacalculatie van je werven. Zodat je je offertes nog beter kan finetunen.

DIGITALE OPVOLGING VAN DE WERF

TraxOne is de nieuwste aanvulling in het eigen productengamma van Traxgo. De inhouse ontwikkelende bedrijfssoftware koppelt met track-and-tracesystemen maar evengoed met je boekhouder of met je administratiesoftware. “Voor de wegenbouw is de ingebouwde planningstool sowieso een handige aanwinst.

Toch is vooral de werfopvolging goud waard. Arbeiders kunnen commentaren noteren en foto’s toevoegen, bijvoorbeeld als er een tegenslag is of ze op
onvoorziene moeilijkheden stuiten. Zo wordt elke stap in het project perfect gedocumenteerd en nauw opgevolgd”, geeft Frederik Depuydt nog mee.

www.traxgo.beartikel uit infra magazine #2 - 2021 > hier downloaden