Nieuwe locatie Demo Days

Gepubliceerd op 05-02-2020 15:04

Met nog iets meer dan 7 maanden te gaan voor de 2e editie van Demo Days, heeft de organisatie de beslissing genomen om uit te wijken naar een nieuwe locatie op het industrieterrein ‘Polaris’ in Beloeil en Péruwelz (België) en dit vanwege organisatorische redenen. Demo Days zal op 5 en 6 september dan ook plaatsvinden op deze nieuw aangelegde industriezone vlakbij afrit 29 van de E42.

De zone Polaris is een voorbeeld van hoe een industriezone er in de toekomst zal gaan uitzien: ruimte voor voetgangers en fietsers, plaats voor windmolens en een bijzonder vlotte verbinding met hoofdwegen en een snelweg voor minimale mobiliteitsimpact op de omgeving. Dit past volledig in de filosofie van een beurs als Demo Days en grote broer Matexpo: ook hier wordt ingezet op mobiliteit en duurzaamheid. Exposanten zijn er dan ook steeds snel bij om de modernste technieken en allernieuwste machines te tonen: hybride, elektrisch, motoren met een bijzonder laag verbruik, 3D en lasertechnologie die leiden tot minder draaiuren voor hetzelfde resultaat,… Dat zal allemaal te zien zijn tijdens Demo Days.

Bovendien zal de organisatie er zelf op toezien om de ecologische impact tot een minimum te herleiden, door zoveel mogelijk op een duurzame manier en met duurzame materialen te werken. Matexpo en Demo Days maken er al jaren een punt van om op die manier te werken.

Demo Days en Matexpo zijn trouwens ook betrouwbare partners om studenten en werkzoekenden te stimuleren om dit soort beurs te bezoeken. Elk jaar worden zij namelijk uitgenodigd om te komen proeven van de dynamische sector van machines, vrachtwagens en ander zwaar materieel en wordt er ingezet op tewerkstelling met de steun van verschillende tewerkstellingsagentschappen. Zo zal ook ‘Polaris’ synoniem staan voor de creatie van nieuwe tewerkstelling

In totaal is er op de site Polaris een ruimte van meer dan 20ha ter beschikking van de exposanten. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2018 en betekent dus meer ruimte om de machines en vrachtwagens maximaal te demonstreren.

 

Over

Demo Days is een tweejaarlijks evenement waarbij alles draait rond demonstraties en testen van werkende en rijdende machines.

5 & 6 september 2020 | Industrieterrein 'Polaris' in Beloeil en Péruwelz

Doelpubliek : Professionele gebruikers van machines over verschillende sectoren: machinisten, operatoren, werkplaatsverantwoordelijken, aankopers, technisch directeurs

Exposanten : Graafmachines, kippers, vrachtwagens, breek- en zeefinstallaties, infostanden

Demo Days is een initiatief georganiseerd door dezelfde organisatie als MATEXPO, dat plaats vindt in het niet-Matexpo-jaar.

www.demodays2020.be/nl/