vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

WTCB wint Gouden Baksteen

Publicatiedatum: 02-02-2020 17:54

Het WTCB (het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) heeft vandaag tijdens het jaarlijks gala-event van Bouwunie in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas “De Gouden Baksteen” in de wacht gesleept. Bouwunie reikt deze award jaarlijks uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich uitermate inzet voor de bouwsector.

Gouden Baksteen gaat naar het WTCB (bron foto: Bouwunie)Gouden Baksteen gaat naar het WTCB (bron foto: Bouwunie)

“De bouwsector staat voor heel wat evoluties”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, die de zelfstandigen en de kmo’s in de bouwsector verdedigt.  “De uitdagingen zijn niet min. Het bouwlandschap is in volle verandering. Denk aan de grote digitaliseringsgolf die op ons afkomt, het circulair bouwen, de energie- en klimaatuitdagingen, nieuwe bouwtechnieken… Het WTCB, het onderzoekscentrum van en voor de bouw, heeft hierin pionierswerk verricht en is een van de belangrijke steunpilaren voor onze ondernemers. Hun grote uitdaging is nu om alle kennis en expertise op een begrijpelijke en toepasbare manier te vertalen op maat van onze kmo’s. Onder de leiding van Olivier Vandooren is er het voorbije jaar duidelijk een nieuwe en frisse wind door de organisatie gewaaid. Er is meer oog voor de kmo’s en men communiceert helder. Samen met het WTCB wil Bouwunie hier de volgende jaren op blijven inzetten.”

Dit jaar viert de Gouden Baksteen zijn drieëntwintigste verjaardag. Het evenement startte als een jaarlijkse nieuwjaarsreceptie maar is ondertussen uitgegroeid tot het grootste evenement van de Vlaamse bouwsector. De uitreiking van de Gouden Baksteen staat er centraal. In het verleden mochten persoonlijkheden als Kris Peeters, Bart Tommelein, Philippe Muyters, Marianne Thyssen en organisaties als VDAB en FVB Constructiv de begeerde trofee in ontvangst nemen. “Beleidsacties op een positieve manier waarderen” is de filosofie achter het gebeuren. De Gouden Baksteen verloopt in samenwerking met Wienerberger en Federale Verzekering.

Bouwunie zet bouwondernemers in de bloemetjes

Voor het derde jaar op rij reikte Bouwunie tijdens het gala van de Gouden Baksteen drie extra prijzen uit. Aan bouwbedrijven, als stimulans om met veel enthousiasme en toekomstgericht te blijven ondernemen. Leden van Bouwunie konden zich kandidaat stellen in drie categorieën. De jury nam alle kandidaturen onder de loep, selecteerde de beste dossiers en koos daaruit de winnaars. Dit zijn Woema! uit De Pinte, als Initiator van het jaar (starter, jong, veelbelovend bouwbedrijf); Reygel/ Mobbit uit Hasselt als Innovator (bouwbedrijf dat durft te innoveren) en Persyn uit Zwevegem als Motivator (bouwbedrijf dat zijn talenten koestert). Zij ontvingen elk een uniek keramieken beeldje, speciaal voor de gelegenheid ontworpen en gemaakt door kunstenaar Geert Corneillie.

  'Motivator van het jaar' uit aan Persyn NV voor hun vernieuwend HR-beleid. 'Motivator van het jaar' uit aan Persyn NV voor hun vernieuwend HR-beleid.

advertenties

advertenties