Studiedag AWV instructiebundel dinsdag 21 januari 2020

Gepubliceerd op 12-12-2019 21:51

De Studiedag AWV instructiebundel wordt georganiseerd in samenwerking met VLARIO, AWV, VMM, Departement Omgeving, OVIO en ORI, voornamelijk voor de doelgroep: studie- en landmeetbureaus. De instructiebundel voor opmaak en aanlevering van technische documentatie versie 2.0 is sinds juni 2019 van kracht. De oude versie werd volledig herwerkt en uitgebreid naar het opmaken en aanleveren van ruimere technische documentatie, afstemming op het nieuwe GRB-conforme MOW/AWV topografisch legendeboek en integreren van richtlijnen rond het onteigeningsdecreet, de omgevingsvergunning, wegontwerp,….

bron afbeelding: Agentschap Wegen & Verkeerbron afbeelding: Agentschap Wegen & Verkeer

Deze nieuwe versie gaat dieper in op een aantal vragen en problemen die er waren rond onteigeningen voor AWV.

Als tweede onderwerp van deze studievoormiddag zal het normenboek voor het vellen van bomen, terreinaanlegwerken, verhardingen, infrastructuur, technische werken en ontbossen met het bijhorende overzichtsdiagram worden toegelicht.

Het derde onderwerp betreft de AWIS-projectopvolging. AWIS is het AfvalWaterInformatieSysteem dat de VMM ontwikkelt in samenspraak met rioolbeheerders en gemeenten. Dit systeem bevat alle relevante informatie omtrent de saneringsinfrastructuur en vormt de basis voor de verdere uitbouw ervan.

Programma:

9u00:Ontvangst en aanmelding

9u15:Toelichting instructiebundel
Door afgevaardigde van Agentschap Wegen en Verkeer

10u45u:Pauze

11u00:Toelichting normenboek
Door Tom Van Rensbergen en Rita Heyvaert, Departement Omgeving

11u45:Toelichting projectopvolging AWIS
Door Rebecca Callebaut, Vlaamse Milieumaatschappij

12u30:Einde

(bron: VLARIO)

Meer info & inschrijven:

www.vlario.be/activiteit/studiedag-awv-instructiebundel/docs.wegenenverkeer.be/Instructiebundel/20190601 Instructiebundel V2.0.pdfwegenenverkeer.be/documenten