vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Willemen Groep grote winnaar op FIDIC Contracts Awards

Publicatiedatum: 05-12-2019 10:42

Willemen Groep is dinsdagavond (03/12/2019) op de uitreiking van de allereerste FIDIC Contracts Awards in Londen stevig in de prijzen gevallen. Liefst twee awards werden gewonnen: ‘Project of the Year’ en ‘Contractor of the Year’.

bron foto: Groep Willemenbron foto: Groep Willemen

De ‘Project of the Year’ award ging naar APM Terminals MedPort Tangier, één van de meest geavanceerde containerterminals ter wereld, die Willemen afgelopen lente opleverde in de haven van Tanger (Marokko). Twaalf van op afstand bestuurbare ship-to-shore kranen – de grootste ter wereld – staan er in voor het snel, efficiënt en veilig laden en lossen van schepen met minstens 22.000 containers aan boord. “Dit project werd gerealiseerd volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen en naar de contractvoorwaarden uit het FIDIC Red Book. De terminal werd bovendien binnen tijd en budget opgeleverd én met voortreffelijke veiligheidscijfers”, motiveerde de jury haar keuze.

Willemen Groep mocht diezelfde avond nog een tweede keer het podium op om de award van ‘Contractor of the Year’ in ontvangst te nemen. De jury loofde de proactieve en probleemoplossende aanpak die onze groep aan de dag legt tijdens contacten met klanten en opdrachtgevers. Ook de manier waarop de groep gebruik maakt van FIDIC-contracten en het belang dat we hechten aan de FIDIC-principes van samenwerking, viel in de smaak.

Tijdens het evenement werden in totaal 7 awards uitgereikt. Willemen Groep was het enige bedrijf dat twee prijzen in ontvangst mocht nemen. Sowieso een uitzonderlijke prestatie en al zeker als nieuwkomer binnen de wereld van FIDIC. “Met dit nieuwe initiatief willen we de zichtbaarheid van FIDIC-contracten en van diegenen die ze gebruiken, vergroten. De awards zijn een beloning voor de beste praktijkvoorbeelden”, klinkt het bij FIDIC.

FIDIC - International Federation of Consulting Engineers stelt sinds 1957 contracten ter beschikking die door werkgevers in de internationale bouwsector worden gebruikt. De organisatie is gevestigd in het Zwitserse Genève en telt leden in 104 landen.

Bekijk de timelapse video van de bouw van de terminal:

 

fidic.org/
www.willemen.be
Werken bij Willemen Infra >> vacatures

advertenties

advertenties