Vlaamse Milieumaatschappij organiseert Infosessies 'Aansluiten bij de Vlaamse rioolinventaris'

Gepubliceerd op 23-10-2019 12:37

Een kosten-efficiënt rioleringsbeleid voeren is geen sinecure. Het nieuwe skeletbestek van de VMM en Informatie Vlaanderen moet je helpen bij het opmeten. Maar hoe kan je het correct gebruiken? De Vlaamse Milieumaatschappij organiseert daarom infosessies om snel en efficiënt aan de slag te kunnen gaan bij de opmeting en inventarisering van riolering.

bron afbeelding: Tubobel / Bovin Betonbron afbeelding: Tubobel / Bovin Beton

Een goed, kosten-efficiënt rioleringsbeleid start met goede plannen. Voor een kleine gemeente is het bijhouden en opmeten van actuele, gedetailleerde gegevens conform KLIP, GRB en AWIS een hele opgave. Om je te helpen bij het opmeten, heeft de VMM samen met Informatie Vlaanderen een skeletbestek uitgewerkt voor gemeenten.

Met de AWIS rioolinventaris biedt de VMM een manier om data van verschillende partners met elkaar te combineren en te valideren. Zo krijg je als gemeente een zicht op connecties tussen het eigen en naburige netwerken. Door aan te sluiten kan je ook gebruik maken van tools zoals de tracing van riool- en waterlopennetwerk en vuilvracht berekening op de data van uw gemeente.

Geïnteresseerd om aan de slag te gaan met het skeletbestek en de AWIS rioolinventaris? Voor alle lokale besturen en hun dienstverleners organiseert de VMM workshops op verschillende locaties in heel Vlaanderen.

Op het programma:

. Wat is de AWIS-rioolinventaris?

. Werking

. De meerwaarde voor lokale besturen en de Vlaamse overheid

. Het skeletbestek voor ondergrondse leidingen als hulp voor het in kaart brengen van je rioolstelsel

. Het samenwerkingsverband

. Hoe kan je gemeente aansluiten?

(bron: VMM)

Meer info, verschillende data,  en programma:

https://www.vmm.be/evenementen/archief/infosessies-riolering-opmeten-gebruik-het-skeletbestekhttps://www.vmm.be/nieuws/archief/nieuw-skeletbestek-helpt-gemeenten-bij-opmaak-rioolinventaris