vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Graafmachine grijpt zelf in bij gevaarlijke situaties door Takeuchi Safety Guard

Publicatiedatum: 18-09-2019 10:37

Verhoeven presenteerde op de Matexpo de Takeuchi Safety Guard (TSG). Dit is een dynamisch veiligheidssysteem dat objecten buiten het zichtveld van de machinist tijdig detecteert middels sensoren. Het Takeuchi Safety Guard systeem brengt de graafmachine automatisch tot stilstand op het moment dat objecten buiten het zichtveld van de machinist, zich te dicht bij de machine bevinden. Zowel tijdens het rijden als tijdens het zwenken met de bovenwagen wanneer gevaarlijke situaties ontstaan.

Wat is Takeuchi Safety Guard

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen die we treffen gebeuren er te vaak ongevallen met graafmachines. Machinisten van graafmachines kunnen grondwerkers uit het oog verliezen of verkeersdeelnemers over het hoofd zien. Hierdoor kan men tegen of onder het voertuig terecht komen met fysiek letsel en soms zelfs de dood tot gevolg.

Veiligheid op de werkvloer is een hot topic in de grondverzetbranche. De komst van Takeuchi Safety Guard brengt enorme voordelen met zich mee voor mens & machine. Ongevallen met graafmachines en schade rijden kunnen voor een groot deel worden voorkomen door dit dynamische veiligheidssysteem. Het meest unieke aan Takeuchi Safety Guard is, dat de machine met behulp van het Takeuchi Safety Guard systeem zelf ingrijpt bij gevaarlijke situaties. Een machinist kan namelijk altijd iets over het hoofd zien, en dat is menselijk maar ook riskant.

 

www.verhoevenbv.com/nieuws/innovatie-van-het-jaar-takeuchi-safety-guard/
Elboka - verdeler Takeuchi

advertenties

advertenties