vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

38e editie misschien één van de beste Matexpo edities ooit

Publicatiedatum: 17-09-2019 12:12

De officiële opening van Matexpo 2019, op dinsdag, met keynote spreker Ivan Van de Cloot was weer een schot in de roos. De verrassingsact, een combinatie van moderne dans en acrobatie, werd fel gesmaakt door de ruim 600 aanwezigen die nadien van een netwerkreceptie en walking dinner konden genieten. Tijdens de uitreiking van de Awards kaapten Arden Equipment met Arden Jet de Green Award weg, Van Der Spek de Innovation Award met de Liebherr kunststof hijskabel voor torenkranen én Doka met FreeFalcon de eerste Safety Award. Bijna 40.000 bezoekers maakten voor deze editie de trip naar Kortrijk. De kwaliteit van beurs zelf was volgens de exposanten heel hoog.

Matexpo 2019: misschien één van de beste edities ooit
Op zondag 15 september, onder een stralende zon, stond de teller op 39.778 bezoekers voor de 38e editie van Matexpo. Een lichte daling ten opzichte van 2017, maar over 1 ding waren de exposanten het alvast eens: de kwaliteit van de bezoekers was nog nooit zo hoog. Interessante contacten, concrete interesse in specifieke machines, directe verkoop,…. Wellicht de meest kwalitatieve editie ooit. Verschillende exposanten bevestigden dat ze effectief veel machines hebben kunnen verkopen, en dat is nog steeds de belangrijkste reden om deel te nemen.

Meer dan ooit werd er door de exposanten geïnvesteerd in hospitality: prachtig afgewerkte standen, en bijzondere tentstructuren in combinatie met de gekende charme en sympathie van de Matexpo beurs.
Daarnaast was er een uitgebreid programma van seminaries, georganiseerd door tal van beurspartners. Ook voor deze activiteiten was er dit jaar bijzonder veel interesse.

Verder was er nog de kinderanimatie, zowel op de beurs, maar ook in het centrum van de Stad Kortrijk, waar kinderen hun eigen speelplein konden bouwen onder toezicht van een echte werfleider.
De meeste exposanten lieten intussen al weten present te zullen zijn op Matexpo 2021, van 8 tot en met 12 september.

Finalisten/ Finalistes Matexpo Awards 2019

INNOVATION AWARD

WINNER
Van Der Spek – Liebherr kunststof hijskabel voor torenkranen 370 EC-B12 Fibre, 278 EC-B12 Fibre, 240 EC-B10 Fibre
De kunststof hijskabel vervangt de traditionele stalen hijskabel op een torenkraan. De Fibre-kabel is vijfmaal lichter dan een stalen hijskabel waardoor er aanzienlijke voordelen ontstaan voor montage en gebruik. Zo kan de nuttige capaciteit op het giekuiteinde van de kraan tot 20% worden verhoogd. Bovendien wordt de levensduur van de hijskabel verviervoudigd en behoeft deze kabel geen onderhoud.

2ND PRIZE
Van Der Spek – Dynapac CA1500 – CA6500 Seismic trilwals
De Dynapac Seismic grondwals detecteert automatisch de frequentie van de bodemeigenschappen, werkt ermee samen en gebruikt de juiste hoeveelheid energie precies op het juiste moment. Aangezien de trommel en de bodem als één dynamisch systeem fungeren, maximaliseert dit de contactkracht tussen de trommel en de grond, wat een maximale verdichting en energie-efficiëntie oplevert.

3RD PRIZE
DOKA – DokaXact digitaal positioneringssysteem voor bekistingen, voor het nauwkeurig bouwen van verticale structuren
DokaXact is een op sensoren gebaseerd wireless systeem dat werfleiders en bouwplaatspersoneel ondersteunt bij het snel en precies positioneren en uitlijnen van wandbekisting voor automatische klimsystemen. Het proces maakt gebruik van een meetsysteem (DokaXact Inclinometer) dat is vastgemaakt aan bepaalde punten op de bekisting en draadloos communiceert met een centrale verwerkingseenheid.
 

GREEN AWARD

WINNER

Arden Equipment – Arden Jet geïntegreerd hogedrukwatersproeisysteem op hydraulische rotsbrekers
De Arden Jet is het eerste in de fabriek geïntegreerde hogedrukwatersproeisysteem op een gereedschap dat is ontworpen om de stofemissies te verminderen. Stofreductie is een belangrijk probleem op bouwplaatsen, aangezien het een milieurisico én een probleem voor de volksgezondheid vormt. Met de Arden Jet wordt het stof onmiddellijk opgevangen door de waternevel, ongeacht de rotatie en translatie van het gereedschap.

2ND PRIZE
Vandaele Machinery – Gasgenerator Himoinsa HGO-40 T5 LPG SP
De Himoinsa HGO-40 T5 LPG SP is een gasgenerator met ingebouwde lpg-tank met Stage V-certificaat. De generator is voorzien van een driewegkatalysator die de CO-, CO2- en NOx-waarden reduceert en een residentiële uitlaat die het geluidsniveau met 35 dBA naar beneden brengt. Gelijkaardige karakteristieken als de Stage V-dieselgeneratoren worden gegarandeerd, en dit gebruikmakend van milieuvriendelijke brandstof.
Vandaele Machinery – Générateur de gaz Himoinsa HGO-40 T5 LPG SP

ALV – Biofill biologisch hars voor het maken van hardschuim
Biofill is een biologisch hars op basis van aminoplasten voor het maken van 100% recycleerbaar hardschuim dat uitermate geschikt is voor het vullen van holle ruimten zoals het opvullen en saneren van oude mazouttanks of stookolietanks, en dit ter vervanging van het chemische purschuim of vulzand. Het schuim is door alle gewesten goedgekeurd mede omdat het eventuele mazoutrestanten ook kan opnemen in de hars.

 

SAFETY AWARD

WINNER
DOKA – FreeFalcon mobiele valbeveiliging
Het mobiele persoonlijke valbeveiligingssysteem FreeFalcon verhoogt de veiligheid van de gebruiker zonder dat dit ten koste gaat van de mobiliteit, waardoor het risico op vallen van hoogte wordt geminimaliseerd. De mobiele ankermast is multifunctioneel inzetbaar, zowel voor bekistingswerkzaamheden als plaatsen van wapening, betonneren, alsook in combinatie met geprefabriceerde elementen (welfsels, predallen …).

2ND PRIZE
Steelwrist – Volautomatische SQ snelwissel met gepatenteerd veiligheidssysteem Front Pin Lock
Met de SQ Technolgie is men in staat om te wisselen tussen verschillende aangedreven en niet-aangedreven uitrustingsstukken zonder de cabine te verlaten. Het gepatenteerde veiligheidssysteem “Front Pin Lock (FPL)” zorgt er, onafhankelijk van sensoren of elektronica, bovendien voor dat men zijn bak niet per ongeluk kan verliezen zolang de voorste as in de ophanging zit en de groene indicator weergegeven wordt.

3RD PRIZE
Mercedes-Benz Trucks BeLux – MirrorCams (i.p.v. buitenspiegels)
MirrorCams (camera’s i.p.v. zijspiegels) op de nieuwe Mercedes-Benz Actors filmen het zicht naar achter en displays geven de beelden weer op de linker- en de rechter A-stijl van de cabine. Door de weergave op een vlak beeldscherm is het zichtbeeld steeds optimaal om dode hoeken te vermijden, de weergave is nl. onafhankelijk van de zitpositie van de chauffeur of de instelling van de spiegelhoek t.ov. de chauffeur.

www.matexpo.com

Dynapac Seismic wals, die 2e prijs haalde bij Innovation AwardDynapac Seismic wals, die 2e prijs haalde bij Innovation Award

Sany SY155W bandengraafmachine op de stand Van HautSany SY155W bandengraafmachine op de stand Van Haut

advertenties

advertenties