vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

DYKA introduceert compleet PP-leidingassortiment SOLYDO

Publicatiedatum: 10-09-2019 23:23

DYKA introduceert vanaf september 2019 zijn vernieuwde PP-leidingassortiment SOLYDO. Dit PP-leidingsysteem is tot 30% sneller te installeren, volgens de producent. Bovendien zijn ze, dankzij hun hoge impact- en schokresistentie, ideaal voor aanleg in gebieden met grote en zware verkeersdrukte. Het systeem is verder geschikt voor alle grondsamenstellingen, van klei tot zandgrond. Met daarnaast een compleet hulpstukkenassortiment zullen SOLYDO PP-HM-buizen uitgroeien tot de rationeel betrouwbare keuze bij rioleringswerken.

De operationele voordelen van SOLYDO in vergelijking met traditionele buizen van starre materialen zijn overduidelijk, volgens DYKA. Zo kunnen er per vrachtwagen meer buizen vervoerd worden en is voor de behandeling van de buizen een kraan op de werf overbodig, aangezien buizen en putten eenvoudig handmatig zijn te plaatsen. Tel daarbij het complete hulpstukkenassortiment, met onder andere een universele afdichtingsring, en het operationele plaatje van SOLYDO wordt erg voordelig. Op de koop toe is het materiaal erg sterk en is de kans op lekkage daardoor minimaal, een belangrijk argument voor gemeenten.

"Met het SOLYDO-assortiment bieden we de rioolbeheerders en gemeenten de mogelijkheid om meer te doen met hun beschikbare budgetten. Momenteel zien we dat deze groep voornamelijk kiest voor traditionele, starre materialen. We hopen met dit sterke SOLYDO-assortiment daar verandering in te brengen. In de ons omringende landen zien we alleszins een veel hoger cijfer aan kunststof rioleringsbuizen. Met SOLYDO hopen we nu ook dat de Belgische markt volgt." aldus Ludo Secretin, Commercieel Directeur bij DYKA.

Het SOLYDO-assortiment heeft verder een hoge impact- en schokresistentie, dit zowel tijdens als na de installatie. Ook de weerstand tegen dynamische lasten zal van SOLYDO een geliefd materiaal voor aannemers maken. Er werd daarnaast veel aandacht besteed aan de efficiëntie en het gebruiksgemak van het assortiment. Door gemofte buizen te leveren, sparen aannemers veel tijd uit op de bouwplaats. De 'one-seal-fits-all' afdichtingsring garandeert universele toepasbaarheid in alle situaties. Ook de temperatuurresistentie maakt van SOLYDO een slimme keuze, want in tegenstelling tot andere materialen is het bij beperkte vriestemperaturen wel nog steeds verwerkbaar.
Finaal biedt SOLYDO een significant tijdsvoordeel bij de installatie ten opzichte van starre materialen. PP is als materiaal namelijk 90% lichter dan beton, en de plaatsing is sneller. Een win-win voor zowel aannemer, gemeente als handelszaken want de straten blijven zo minder lang opgebroken.

"Sterker, sneller en slimmer. Het vat het SOLYDO-assortiment goed samen. We focussen ook graag op de betrouwbaarheid na installatie: bij een riolering met SOLYDO doen zich 75% minder defecten voor dan bij starre materialen. De conclusie mag dus duidelijk zijn: je kan niet om SOLYDO heen als de rationele materiaalkeuze voor rioleringswerken." aldus Ludo Secretin.

(bron: DYKA)

Meer informatie over het SOLYDO-assortiment is te vinden op:

https://p.dyka.be/solydo/


advertenties

advertenties