vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Brachot-Hermant Group zet schouders mee onder Trustone-Initiatief

Publicatiedatum: 15-05-2019 14:53

Op vrijdag 10 mei 2019 ondertekende Beltrami, Brachot en Stoneasy.com (onderdelen Brachot-Hermant Group), samen met de voltallige Benelux Federatie van Natuursteengroothandels (kortweg FEBENAT), het Trustone convenant in aanwezigheid van Minister-president van de Vlaamse Regering Geert Bourgeois. Trustone is een Vlaams-Nederlands initiatief waarbij overheden, vakbonden, ngo's en de natuursteensector afspraken maken voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen uit risicolanden zoals India en China. Meer specifiek engageert de overheid zich om bij openbare aanbestedingen zoveel mogelijk te kiezen voor leveranciers die deel uitmaken van dit Initiatief, of gelijkwaardige alternatieven.

bron afbeelding: Beltramibron afbeelding: Beltrami

Voor de Brachot-Hermant Group is duurzaam ondernemen echter geen nieuw gegeven. Bram Callewier, General Manager Stoneasy.com (onderdeel van de Brachot-Hermant Group), engageert zich zelf al meer dan 10 jaar voor duurzame handel. Een aantal lokale projecten - met het oog op maatschappelijk en sociale duurzaamheid - werden de voorbije jaren gerealiseerd. (voorbeeld www.nochildleftbehind.be)

Bram Callewier was bijgevolg zeer nauw betrokken bij de onderhandelingen die hebben geleid tot de oprichting van Trustone.

Trustone staat niet alleen open voor de directe importeurs van natuursteen maar tevens voor gemeentebesturen en aannemers actief in wegenbouw die regelmatig natuursteen gebruiken voor inrichting van publieke ruimtes.

Klik hier voor meer informatie omtrent het Trustone Initiatief

www.beltrami.be/be-nl/beltrami-zet-schouders-mee-onder-trustone-457.htm
www.imvoconvenanten.nl/natuursteen?sc_lang=nl
www.flanderstoday.eu/flanders-and-ilo-work-together-end-child-labour-stone-industry

advertenties

advertenties