vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Veiligheidscampagne - We zijn Weg van Jou - moet snelheid doen aanpassen bij wegenwerken

Publicatiedatum: 05-03-2019 11:22

Uit een onderzoek van het Agentschap Wegen en Verkeer blijkt dat 40 procent van de bestuurders zijn snelheid niet aanpast tijdens wegenwerken. Het agentschap roept op om voorzichtiger en trager te rijden bij het passeren van wegenwerken, om de veiligheid van de wegenwerkers te garanderen. Dat gebeurt nu nog te weinig. Om meer aandacht te creĆ«ren voor overdreven snelheden tijdens wegenwerken, lanceert minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts een nieuwe campagne, genaamd "We zijn weg van jou".Ā  Met de campagne wordt meer aandacht gevraagd voor de mensen langs de kant van de weg.

bron afbeelding: Agentschap Wegen & Verkeerbron afbeelding: Agentschap Wegen & Verkeer

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer liet bij een aantal wegenwerken politiecontroles uitvoeren, waarbij de snelheid van de bestuurders onder de loep werd genomen. De cijfers geven het agentschap heel wat kopzorgen: tussen de machines en verkeersborden lopen wegenwerkers die door de overdreven snelheid gevaarlijk werk verrichten. Veva Daniƫls, woordvoerster van Wegen en Verkeer, vraagt bestuurders om tijdig te vertragen.

Daniƫls benadrukt dat er te weinig aandacht is voor de wegenwerkers en dat er onnodige risico's ontstaan door overdreven snelheden. "We zouden haast vergeten dat tussen al het materiaal ook mensen lopen die de wegenwerken uitvoeren", zegt Daniƫls. "Door de overdreven snelheden kunnen ze hun job niet zonder risico uitvoeren. Wanneer er vrachtwagens of bestelwagens tegen 90 tot 120 kilometer per uur voorbij wegenwerken rijden, kan dat tot levensgevaarlijke situaties leiden". Ook het versmallen van de weg kan voor ongevallen zorgen.

(bron: Wegen & Verkeer / VRT )

wegenenverkeer.be

advertenties

advertenties