vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Overname van Uniconnect door Besix groep

Publicatiedatum: 06-12-2018 10:09

BESIX Group heeft, via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de Uniconnect groep overgenomen. De Uniconnect groep is een multidisciplinaire bouwer van netwerkinfrastructuren, gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen, de installatie van glasvezelnetwerken en het maken van huisaansluitingen.

bron afbeelding: Besixbron afbeelding: Besix

BESIX Group finaliseerde op 29 november 2018, via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de overname van CR-Invest bvba. De vennootschap bestaat uit dochterondernemingen Uniconnect NV en Staffing Algemene Aannemingen bvba, gezamenlijk de 'Uniconnect groep' uit Zele, die gesticht is door en tot voor kort in het beheer was van Chris Raemdonck.

De Uniconnect groep, met een omzet van ongeveer 12 mln EUR in 2017 en ruim 120 medewerkers, is een multidisciplinaire bouwer van netwerkinfrastructuren. Ze is onder meer gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen, de installatie van glasvezelnetwerken en het maken van huisaansluitingen. Uniconnect is zeer complementair voor Van den Berg voornamelijk in de distributiemarkt met raamcontracten. Bovendien zorgt Uniconnect voor bijkomende regionale dekking in België, wat een aanzienlijk voordeel is.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: "Sinds we Van den Berg van de Heijmans groep hebben overgenomen in 2017, is de onderneming sterk gegroeid. Nu geven we haar bijkomende slagkracht om haar positie op de Belgische markt verder te versterken. De sterke groei in dataverkeer, investeringen in infrastructuur en de verschillende uitbreidingsprojecten in de utiliteitssector zorgen voor gunstige vooruitzichten."

Jean Polet, General Manager BESIX Contracting Europe: "Van den Berg dat de laatste jaren sterk is geëvolueerd naar een projectenorganisatie, is door deze overname nog meer een toonaangevende speler in de kabel- en leidingbouw, met belangrijke toepassingen voor de energie-, water- en telecomsectoren."

René Marnef, Managing Director van Van den Berg: "De Uniconnect ondernemingen, die een 100% dochter van Van den Berg zullen worden, blijven vanuit Zele onafhankelijk opereren. Chris Raemdonck zal als gedelegeerd bestuurder van Uniconnect ook volop actief blijven en de volgende jaren samen met Van den Berg de verdere groei van de groep helpen uitbouwen."

(bron: Besix)

www.wegenbouw.be/bedrijf/gegevens/240886/uniconnect/zele
www.wegenbouw.be/bedrijven/746832/besix-infra
www.wegenbouw.be/bedrijf/gegevens/791180/besix-n-v/

advertenties

advertenties