vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

OCW en wegenbouw springen mee op de digitale trein

Publicatiedatum: 22-10-2018 08:47

Digitale technologieën zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks én bedrijfsleven. Slechts een beperkt aantal bedrijven in de sector is echter gedigitaliseerd. Wellicht lijken big data, virtual reality, drones, enz. een ver-van-mijn-bed-show met dure investeringen in complexe programma's en weinig zicht op concreet rendement. Niettemin bieden deze nieuwe toepassingen -  van ERP over BIM (Bouwinformatiemodel) tot prestatieregistratie op de bouwplaats en zo veel meer - eindeloze mogelijkheden voor efficiënt proces- en kostenbeheer, een troef in een snel veranderende en sterk concurrentiële markt. Ook de wegenbouw mag de digitale trein niet missen !

Door zijn bevoorrechte positie in de sector kan het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) contacten en kennisdeling onder vakmensen faciliteren. Daarom organiseert het OCW in het kader van de tweede Digital Construction Brussels-beurs op donderdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een interactieve workshop Road 4.0 - Digitale (r)evolutie in de wegenbouw? (in het Nederlands in zaal 5 of in het Frans in zaal 6).

Met een aantal vragen laat moderator ir. Annick De Swaef (directeur-generaal van het OCW) wegenaannemers het verhaal van hun digitaliseringstraject vertellen. Zo delen zij hun ervaringen, zorgen en verwachtingen met collega's en andere spelers in de zaal. Op de rode draad van hun digital journey worden vier korte presentaties over de mogelijkheden van recente technologieën geënt, als verdere aanzet voor debat en gedachtewisseling onder de deelnemers: Track & Trace; Drones & UAVs; BIM for Roads; Embedded Sensors & IoT. Ten slotte wordt een initiatief voor de ontwikkeling van een tool om het digitaliseringsniveau in een bedrijf te meten voorgesteld. Na de sessie kan de gedachtewisseling op de OCW-stand worden voortgezet.

Informatie en inschrijven: digitalconstructionbrussels.be/nl/Bezoekers/Programma/Dag-2

Digital Construction Brussels, een initiatief van Confederatie Bouw, vindt plaats in Tour&Taxis (1000 Brussel), op woensdag 24 oktober van 10 tot 20 uur en donderdag 25 oktober van 10 tot 18 uur. Onder de exposanten o.a. All Connects, KPD Construction Software , Bouwsoft en Astena.

digitalconstructionbrussels.be/nl/Bezoekers/Programma/Dag-2
digitalisatie met wegenbouw.be webapplicatie

vorm van digitalisatie: met 1 klik dmv de smartphone vanop de werf betongranulaat aanbieden ...vorm van digitalisatie: met 1 klik dmv de smartphone vanop de werf betongranulaat aanbieden ...

advertenties

advertenties