Studiedag Kwaliteit als gunningscriterium voor de wegenbouw

Gepubliceerd op 17-10-2018 08:50

Op donderdag 8 november 2018 organiseert de Expertgroep Wegenbouw van ingenieursvereniging ie-net de infonamiddag 'Kwaliteit als gunningscriterium in de wegenbouw'. Verscheidene sprekers loodsen u door de verschillende mogelijkheden en opportuniteiten om de kwaliteit van de diensten en van werken als criterium mee te nemen bij de selectie van het studiebureau of de aannemer.

bron afbeelding: ie-net.bebron afbeelding: ie-net.be

Dit kan via de bijzondere bestekbepalingen, aan de hand van beoordelingssystemen, erkenningen of een project kwaliteitsplan, ... Welk is de beleidsvisie van de overheid in deze materie? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties? Wat zijn de ervaringen op de werkvloer?

Programma:

13.00: Onthaal met broodjeslunch

13u45: Deel 1 - Beleidsvisies - Ervaringen in Vlaanderen - Dirk De Waele (Aquafin) - De beleidsvisie van het Agentschap Wegen en Verkeer - Pieter De Winne (AWV)

15u00: Pauze

15u15: Deel 2 - Praktijkervaringen - Oogpunt van het studiebureau - Rudi Stoffels (SWECO Belgium) - Oogpunt van de wegenbouwer - Hans De Meester (Stadsbader)

16u30: Debat - moderator Peter Cosyn (Technum Tractebel) Leidt kwaliteit als gunningscriterium tot een betere kwaliteit?

17u30: Einde

Meer info over dit programma en inschrijven:

www.ie-net.be/civicrm/event/info?reset=1&id=2147