vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Ontdek hoe je een weg opbouwt tijdens de Open Bedrijvendag

Publicatiedatum: 05-10-2018 09:50

Het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw neemt op zondag 7 oktober deel aan Open Bedrijvendag. Van 10 tot 17 uur is iedereen welkom in de vestiging te Sterrebeek om te ontdekken hoe je een weg opbouwt. Het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) is actief in heel het land en heeft een vestiging in elk gewest. Al meer dan vijfenzestig jaar onderzoekt en ontwikkelt het OCW met én voor de spelers van de wegensector innovatieve ideeën, adviseert het hen op het terrein over duurzame oplossingen en geeft het opleidingen. Veilige, duurzame en voor iedereen toegankelijke wegen en openbare ruimten, die zowel aan de behoeften van de gebruikers als aan de criteria van de wegbeheerders voldoen, daar streeft het OCW dagelijks naar.

In 2017 vierde het OCW zijn 65-jarig bestaan in Woluwe, waar de maatschappelijke zetel ligt. De vestiging in Waver zal in 2019 dan weer zijn 20-jarig bestaan vieren. Komende zondag, 7 oktober, is het echter de historische vestiging aan de Fokkersdreef 21 in Sterrebeek die centraal staat tijdens de eerste deelname van het OCW aan Open Bedrijvendag. Die dag is iedereen welkom van 10 tot 17 uur.

Het grote publiek zal het unieke gebouw in de typische bouwstijl van de jaren vijftig en zestig kunnen bezoeken, maar het rijk gevulde programma heeft nog heel wat meer te bieden. Het multidisciplinaire team van het OCW zal immers door middel van tal van ludieke activiteiten en demonstraties tonen hoe je een weg opbouwt, onderhoudt en de kwaliteit ervan meet.

Ook kinderen zijn ten zeerste welkom. Voor hen wordt een parcours op maat voorzien. Kinderen van vandaag zijn immers ook de weggebruikers en misschien de wegenprofessionals van morgen.

Een unieke kans voor groot en klein om kennis te maken met dit boeiende onderzoekscentrum!

Meer info:

www.brrc.be/nl/obd2018

advertenties

advertenties