vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

APK neemt deel Groep Casters uit Genk over

Publicatiedatum: 02-10-2018 16:10

Nadat de groep Casters in mei laatstleden een gerechtelijke reorganisatie aanvroeg, startte de¬†zoektocht naar ge√Įnteresseerde overnemers voor het geheel of een gedeelte van de¬†onderneming en haar activiteiten. Maandag 1 oktober 2018 heeft de rechtbank van koophandel afdeling Tongeren het gedeelte Algemene Onderneming toegewezen aan APK Group.

In een latere fase zal de rechtbank ook voor de overige afdelingen een gepaste overnemer¬†zoeken. APK maakte alvast bekend dat het ook ge√Įnteresseerd is in de overname van de¬†Breese vestiging (voormalig NLB), Casters Beton en TOP Genk. Wat betreft de overname van Casters Algemene Ondernemingen die voornamelijk actief is in de¬†wegenbouw, is APK bereid om zowel het personeel als de activa voortaan onder de APK-vlag te¬†laten varen. Het handelt om een 75-tal personeelsleden. Daarnaast heeft APK ook al het¬†materieel van de betoncentrale, de recyclingafdeling en de Genkse site, waar de hoofdzetel¬†gevestigd is, overgenomen. ¬†

Casters zat al een tijdje in zwaar weer. De firma kreeg in mei dit jaar bescherming tegen schuldeisers omdat de verliezen zich opstapelden. Er waren de afgelopen maanden diverse overnamegesprekken met bouwgroepen die zowel de betoncentrale als de wegenbouwactiviteiten van Casters wilden overnemen. Onder meer met Willemen (Kumpen) gingen de onderhandelingen de goede kant op, maar werd finaal geen akkoord bereikt. De geruchten over een mogelijk faillissement zwollen de afgelopen weken aan. Een aantal wegeniswerken liepen door de problemen bij Casters grote vertragingen op (o.a. in Mopertingen en Budingen), wat gezien de nakende verkiezingen, koren op de molen was van politieke partijen.

Met deze overname bestendigt het¬†Limburgse APK met hoofdzetel in Overpelt haar synergiepolitiek. "We zorgen immers voor een¬†totaalpakket met onze verschillende divisies: Energy & Water, Telecom & IoT, Mobility & Traffic, Econergy, Civil Constructions en Smart Solutions. Met deze divisies werken we aan de Smart¬†City van de toekomst, waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt." APK Group is¬†ondertussen al meer dan 50 jaar actief met ondertussen ruim 1200 collega¬ís in Belgi√ę en ook vestigingen in Nederland en Duitsland¬Ē, besluit de bedrijfsleiding.

(bron: apk.be / madeinlimburg.be)

www.apkgroup.eu/nl/nieuws/casters-algemene-onderneming-overgenomen-door-apk-group

advertenties

advertenties