vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Oosterse blauwe kalksteen maakt renovatiepuzzel compleet

Publicatiedatum: 03-07-2018 15:00

Diep in de Vlaamse bossen pronkt sinds kort een volledig gerenoveerde villa die zowel Franse als landelijke stijlkenmerken op geslaagde wijze combineert. Maar de echte eyecatcher bevindt zich achteraan de woning: de uitgestrekte tuin, die vroeger wellicht nog deel uitmaakte van een kasteeldomein, zet met zijn ruim terras en zwembad de puntjes op de i.

bron afbeeldingen: (c) fotograaf Pieter D'Hoopbron afbeeldingen: (c) fotograaf Pieter D'Hoop

Peter Duerinck, zaakvoerder en tuinarchitect bij tuinarchitect Atelier Artisjok: "Aan de voorzijde van de villa recupereerden we oude terrastegels van de opbraakwerken, wat het geheel een authentieke toets geeft. Maar door een tekort aan tegels moesten we aan de achterzijde een andere oplossing vinden. Dus gingen we op zoek naar een tegel die de look van de dikke deur- en raamdorpels in blauwe hardsteen wist te benaderen."

"Lang hoefden we niet te zoeken: onze partner Vandix Natuursteentegels stelde een gezandstraalde oosterse blauwe kalksteen voor, die een frappante gelijkenis met de dorpels vertoont. Verder past de tegel ook heel goed bij de granieten zwembadranden die de leverancier van het zwembad aanbracht. Toevallig vonden we diezelfde granietband ook terug bij Vandix, waardoor we lange traptredes konden voorzien die naadloos aansluiten op de zwembadranden. En zo werd het laatste puzzelstukje gelegd van een erg opvallend project."

https://www.vandix.be
https://www.wegenbouw.be/bedrijven/140482/vandix-b-v-b-a

Aan de achterzijde zorgt de oosterse blauwsteen voor harmonie tussen de verschillende elementenAan de achterzijde zorgt de oosterse blauwsteen voor harmonie tussen de verschillende elementen

(c) fotograaf Pieter D'Hoop - Tekst: Frie Van der Planken(c) fotograaf Pieter D'Hoop - Tekst: Frie Van der Planken

advertenties

advertenties