vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Ben je reeds circulair bezig?

Publicatiedatum: 07-06-2018 14:00

In de (wegen)bouw en infra sector doet het circulaire idee ondertussen ook zijn intrede. Denk maar aan het project 'de circulaire weg' waarbij Wegenbouw De Brabandere bij de heraanleg van een landelijke weg alleen gebruik maakt van de uitgebroken materialen uit diezelfde weg. Maar hoe staat het met de bedrijfsvoering en administratieve processen op kantoor en de werf? Hier is nog heel wat ruimte voor verbetering.

screenshot van de mobiele versie van de softwarescreenshot van de mobiele versie van de software

En deze verbetering kan met de huidige technologie simpel gerealiseerd worden. Firma's, waar de werf te einde loopt, zitten met overschotten, die veelal naar het depot of de breekwerf worden gebracht, met extra transportkost tot gevolg. Terwijl een collega, op een nabije opstartende werf, mogelijk wel deze overschot aan bouwmaterialen had kunnen gebruiken. Maar, men weet het gewoonweg niet van elkaar.

Hoe oplossen?

Hoe los je dit op, simpel, door gedragswijziging, door te communiceren! Aannemers, en andere spelers op de bouwwerven, moeten laten weten wat zij hebben aan overschot, of wat zij nodig hebben bij de opstart of tijdens het bouwproces.

Tools om te communiceren zijn beschikbaar: deel met de Entreeding.com / Wegenbouw.be webapplicatie

Met onze software (webapplicatie), die beschikbaar is zowel op kantoor als op de werf (via de mobiele app), kan je ondertussen reeds vele jaren, delen wat je als overschot hebt liggen aan bouwmaterialen en grondstoffen. Ook voor de 'vraagzijde' is er een oplossing, zij kunnen niet alleen zoeken, maar ook een 'vraag' in de software plaatsen, waarna de database 'matcht' en de vraag naar de juiste bedrijven stuurt, actief in de nabije regio.

Alleen voor grondstoffen en bouwmaterialen?

Uiteraard niet! Ook machines die je stil hebt staan op de werf of in je eigen depot, kan je als 'beschikbaar' aanduiden, naar keuze met of zonder machinist, idem voor transportmiddelen. Hierdoor kan je opnieuw circulair 'wezen' door kilometers uit te sparen, i.p.v. een machine van ver uit de werfregio te laten aanleveren.

Leeg rijden

Heeft je vrachtwagen of dieplader geen vracht op de terugweg? Ook dit kan je plaatsen in de webapplicatie. Op deze wijze zijn collega's uit de regio onmiddellijk op de hoogte. Het enige wat je moet doen is inloggen en kijken of vraag & aanbod plaatsen.

Nog geen logincode?

Ruim 900 aannemers in België en Nederland maken gebruik van onze software, die iedere dag doorontwikkeld wordt. Heb je reeds een account, maak er dan gebruik van, en deel in de app! Beschik je nog niet over een logincode, vraag dan een vrijblijvende demonstratie, dan worden alle mogelijkheden en voordelen snel duidelijk.

Meer info of een demo inplannen kan je via:

 

https://www.wegenbouw.be/pagina/professionals

plaats de vraag, en maak contact met wie in de nabije regio beschikbaar heeftplaats de vraag, en maak contact met wie in de nabije regio beschikbaar heeft

advertenties

advertenties