vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Uitbreiding vestiging Krinkels in Nannine officieel ingehuldigd

Publicatiedatum: 04-06-2018 10:56

Recent opende Krinkels nog een vestiging van 1500 m2 in Erpe-Mere. De firma breidt verder uit en heeft in Naninne bij Namen een nieuwe werkplaats voor het onderhoud en nazicht van haar machines in gebruik genomen. Het gaat om een nieuwe bedrijfshal van 400 m² die naast de bestaande gebouwen werd opgetrokken. De Krinkels Groep, die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert in België, investeerde 1 miljoen euro in het project. De nieuwe werkplaats werd officieel ingehuldigd in aanwezigheid van de Waalse minister-president Willy Borsus en de Naamse schepenen Anne Barzin en Bernard Guillitte.

bron foto: Krinkelsbron foto: Krinkels

Een investering van 1 miljoen euro en 53 vacatures

Krinkels is al lang succesvol en groeide ook in Wallonië gestaag. Daardoor drong  een uitbreiding van de werkruimte zich op. "We huurden reeds een tijdelijk depot in Gosselies, maar hadden nood aan een structurele oplossing. Na een behoefteanalyse, uitgevoerd met de firma Brix-advice, kozen we voor een nieuwbouw bedrijfshal aanpalend ons reeds bestaande gebouw", vertelt Peter Loyens. "Met een nieuwe oppervlakte van 400 m² is onze werkruimte in Naninne nu verdubbeld."

De werkzaamheden voor de nieuwe werkplaats voor het onderhoud en nazicht van de machines startten in het voorjaar van 2017. "Samen met onze architect Jean-Marc Wellens kozen we voor een zo ecologisch mogelijk gebouw. We investeerden in een reservoir van 30.000 liter voor hemelwater om de machines te poetsen, een hoogrendementsketel voor de verwarming, warmteverdeling via een jet systeem (biddles) dat zeer gericht kan pulseren en zonnepanelen voor stroomvoorziening. Het gebouw bevat ook slimme LED-verlichting die aangestuurd wordt in functie van de benodigde helderheid op de werkplek."

De nieuwbouw, waar acht medewerkers voorzien in het onderhoud en nazicht, omvat tal van functionaliteiten zoals een rolbrug met een draagkracht van 5 ton, perslucht, een systeem voor oliedistributie en een afzuigsysteem voor uitlaatgassen. Voor het personeel werd voorzien in aangepaste accommodatie. In een tweede fase werd het bestaande gebouw omgevormd tot een geautomatiseerd magazijn. Het bevat meer dan 26 ton aan onderdelen.

openstaande vacatures

Hierdoor werft Krinkels continu medewerkers aan, zowel polyvalente als zeer gespecialiseerde,  laag- als hoogopgeleid, groene vingers of bouwvakkers. Op dit ogenblik zijn er in Wallonië alleen al 53 openstaande vacatures, die dringend moeten worden ingevuld voor het komende onderhoudsseizoen.

(bron: Krinkels)

www.krinkels.be
www.wegenbouw.be/bedrijven/410841/krinkels-londerzeel

advertenties

advertenties