vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Machines testen op eerste editie van Demo Days powered by Matexpo

Publicatiedatum: 04-06-2018 09:55

Matexpo organiseert op 8 en 9 september 2018 in de vroegere zandgroeve van Sodewa de eerste editie van "Demo Days, powered by Matexpo". Dit evenement richt zich op de gebruikers van machines (machinisten en operatoren), en daarnaast ook nog op werkplaatsverantwoordelijken, technische directeurs en aankopers. Er worden ongeveer 3.000 bezoekers verwacht. Het aantal exposanten voor deze Demo Days is beperkt.  Voor de grote graafmachines en wielladers worden slechts zestien deelnemers toegelaten en die mogen elk vijf grote machines tonen. Daarnaast staan er ook een aantal kippers, puinbrekers en zeefinstallaties opgesteld, en zijn er een reeks kleinere stands met toebehoren. Tenslotte kan er ook met vrachtwagens op een parcours door de zandgroeve gereden worden.

bron afbeelding: Demo Days - Matexpobron afbeelding: Demo Days - Matexpo

Tijdens een pers- en exposantenontmoeting op 15 mei gaf Matexpo-directeur Gregory Olszewski de nodige toelichting over deze eerste editie. Matexpo had vorig jaar in Kortrijk geen demozone. "Tijdens de edities van 2013 en 2015 werd op de 2 jaarlijkse MATEXPO vakbeurs een demonstratie terrein aangelegd op het 'ei' in Kortrijk. Maar gezien de moeilijke bereikbaarheid en de moeilijkheden op dat terrein wegens het slechte weer tijdens de voorlaatste editie werd hier voor de editie van vorig jaar vanaf gestapt. Hieruit is echter het idee ontstaan om een apart evenement te organiseren op een locatie die hiervoor beter geschikt is. Het leek ons beter om de demozone op Matexpo te schrappen en in de niet-Matexpo-jaren de Demo Days te organiseren op een andere locatie", aldus de Matexpo-directeur.

Het demonstratie-event gaat door in de voormalige zandgroeve van Sodewa in Eigenbrakel (België). Matexpo-directeur Gregory Olszewski verwacht zowat 3.000 bezoekers die de tientallen bouwmachines ter plaatse in werking zullen kunnen zien en ze misschien zelf ook testen. Deze bezoekers zorgen best voor aangepast schoeisel, zeker mocht het regenen. Aan de ingang zullen nog veiligheidsschoenen en kledij verkocht worden. Helmen en fluohesjes worden wel ter beschikking van de bezoekers gesteld. Die zijn verplicht te dragen zodra je een kavel met een werkende machine betreedt. Elke standhouder krijgt een demonstratie-oppervlakte volgens de machines die hij meebrengt en zal ongeveer dezelfde stand hebben, met dezelfde niet-alcoholische dranken. Pas als alle machines stilgelegd zijn, gaat de bar open tot 19 u. De vrachtwagens kunnen rijdend getest worden, maar worden niet geladen.

In de groeve aan de Avenue de l'Industrie in Eigenbrakel wordt niet langer zand gewonnen. De putten worden er gevuld met aanvulgronden en bouwpuin. Tijdens het event zal die activiteit stilliggen. "Het is een ideale locatie voor wat we willen doen en voor het aantal bezoekers waar we op rekenen. Mogelijk komen we daar binnen twee jaar nog eens terug voor een vervolg, maar dat zal afhangen van de mogelijkheden op het terrein en de activiteit. Het wordt dus waarschijnlijk niet de vaste stek van de Demo Days. Het is wel meegenomen dat dit event in het Franstalige deel kan georganiseerd worden. We merken dat bezoekers uit Wallonië soms nog een zekere drempel over moeten om naar Matexpo in Kortrijk te komen. De Demo Days kunnen hierbij helpen", volgens Gregory Olszewski.

Meer informatie kan je vinden op www.demodays2018.be.

www.demodays2018.be

advertenties

advertenties