vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Investering van 42 miljoen euro in drinkwaterleidingen provincie Antwerpen

Publicatiedatum: 01-06-2018 11:03

Pidpa en water-link ondertekenden op vrijdag 18 mei 2018 een uniek samenwerkingsakkoord. "Beide bedrijven gaan de komende jaren samen 42 miljoen euro investeren om hun transportinfrastructuur voor drinkwater te versterken", aldus André Gantman, voorzitter van water-link. "Dit zal gebeuren in verschillende projecten die moeten afgerond zijn tegen 2020. Op deze manier bieden wij de inwoners van de provincie Antwerpen nog meer zekerheid dat zij elke dag opnieuw 24/24 -7 dagen op 7- kunnen genieten van heerlijk kraantjeswater."

bron afbeelding: Deschachtbron afbeelding: Deschacht

Een tweede luik van de overeenkomst behelst een aantal gemeenten die vandaag nog door beide bedrijven van drinkwater worden voorzien.

"Heel concreet willen wij met de gemeenten Boechout, Kapellen en Kontich gaan praten", stelt Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa. "water-link wil haar drinkwater- en rioleringsactiviteiten in deze gemeenten aan Pidpa overdragen, wat een win-situatie betekent voor zowel de gemeenten, de beide waterbedrijven maar vooral de gebruikers. Zo kunnen zij over heel de gemeente rekenen op een uniforme dienstverlening en een zelfde lage drinkwaterprijs".

Nieuwe drinkwaterleiding

Er wordt een nieuwe drinkwaterleiding met diameter 900 aangelegd tussen de Noorder- en Zuiderproductie van water-link, waarvoor een deel van de Collector langs het Albertkanaal wordt omgebouwd tot drinkwaterleiding. Vervolgens wordt een nieuwe leiding aangelegd naar de Zuiderproductie in Rumst. Zo kan water-link tot 100.000 m3 per dag vanuit haar Noorderproductie aan de Zuiderproductie leveren. Deze ingrepen verhogen de leveringszekerheid van Pidpa in de regio Lier - Mechelen - Boom.

Meer noordelijk worden bijkomende verbindingen tussen de netten van water-link en Pidpa voorzien om ook daar wederzijdse leveringen mogelijk te maken. Via de watertoren in Mechelen-Zuid van Pidpa zal water-link ook extra waterleveringen aan De Watergroep in Zemst kunnen realiseren.

Tevens werd met dit akkoord overeengekomen om een lopende rechtszaak tussen beide bedrijven stop te zetten.

Deze samenwerkingsovereenkomst benadrukt de complementariteit van beide bedrijven. Samen zorgen zij voor een solide basis op het vlak van de drinkwatervoorziening in de provincie Antwerpen.

(bron: Pidpa)

www.pidpa.be

advertenties

advertenties