De Five Nations Golfclub slaat een mooie slag

Gepubliceerd op 23-05-2018 10:47

De parking van de Five Nations Golfclub in Méan werd volledig vernieuwd om de toegang tot de site te verbeteren. Er werden afvoergoten geplaatst en de oppervlakte van 1500 m2 werd volledig aangelegd met Nidaplast kunststof grastegels, die speciaal werden gekozen omwille van hun weerstand en hun duurzame soepelheid. Het was immers de bedoeling een stabiele en berijdbare ondergrond te creëren.

bron afbeeldingen: Deschachtbron afbeeldingen: Deschacht

De Five Nations golfclub is gelegen in het hartje van de Belgische Ardennen, op een golvende en bosrijke site in de buurt van Durbuy. Hij onderscheidt zich niet alleen door de betoverende omgeving, maar ook door het bijzondere karakter van de infrastructuur. Deze golfclub wordt zelfs beschouwd als een van de vijftig mooiste courts ter wereld. Sinds de overname door de nieuwe eigenaar in 2015 werden grote werken uitgevoerd om de bevoorrechte positie van de club op de internationale scène veilig te stellen. Naast nieuwe terrassen beschikt de Five Nations Golfclub nu ook over een luxehotel waar de liefhebbers van het kleine witte balletje in vol pension kunnen genieten van de geneugten van de green. Ook de parking werd volledig onder handen genomen om dit veeleisende cliënteel in de beste omstandigheden te verwelkomen.

Net als op een green

Op advies van de studiebureaus die belast werden met de analyse van de werf, werd gekozen voor het gebruik van kunststoftegels om de parking op een stabiele en duurzame manier te versterken. De firma EMKG BVBA, die werd aangesteld om het hele terrein rond het nieuwe hotel in te richten, deed een beroep op de diensten van Deschacht voor de levering van de aanbevolen tegels. De keuze viel op de onmiddellijk beschikbare Nidagrass® Nidagravel IG40 tegels omdat zij een natuurlijke insijpeling van regenwater garanderen en voor een uitstekende drainage zorgen. Door hun grote weerstand kan de vorming van sporen, putten en plassen bovendien vermeden worden. Dankzij het gebruik van grondstoffen van topkwaliteit zijn de Nidagrass® tegels immers flexibel en uiterst stevig. De toepassingsmogelijkheden zijn dan ook heel talrijk: realisatie van berijdbare passages, toegangswegen, aanleg van grote oppervlakken of versteviging van hellingen.

Beschikbare kwaliteitsproducten

EMKG zorgde voor de plaatsing van de tegels. De verantwoordelijken van het bedrijf zijn tevreden over de producten die Deschacht geleverd heeft: "We zijn niet alleen blij met de snelle leveringstermijn, maar werken ook graag met materialen die uiterst licht en gemakkelijk te plaatsen zijn. Dat is zeker het geval met de Nidagrass® tegels die ons werden aangeraden door Vincent Brehl, onze vaste contactpersoon bij Deschacht. De fabrikant is ook ter plaatse op de werf gekomen om technische ondersteuning te geven en professioneel advies te verlenen voor de meest delicate zones van de nieuwe parking." De metamorfose die de parking van de golfclub van Méan heeft ondergaan, is ook te danken aan de plaatsing van een dertigtal meter FASERFIX® KS 100 afvoergoten. Deze producten van topkwaliteit zijn uiterst geschikt voor deze prestigieuze werf. "De KS 100 afvoergoten zijn uitgevoerd in vezelbeton en worden verdeeld door Collinet. Ze beschikken over een roostersysteem dat niet vastgeschroefd moet worden", legt Vincent Brehl, technisch-commercieel adviseur uit. "Hierdoor zijn ze gemakkelijk te onderhouden en dat is een groot pluspunt op een locatie zoals de golfclub van Méan, waar alles altijd en overal onberispelijk moet zijn." Deze producten zijn trouwens altijd in voorraad, waardoor ze indien nodig onmiddellijk geleverd kunnen worden. In golftermen een echte "hole-in-one" dus voor de werf van de Five Nations Golfclub van Méan!

www.collinet.euwww.deschacht.euhttps://www.wegenbouw.be/deschacht/producten/faserfix
WERF EMKG GOLFCLUB MEANWERF EMKG GOLFCLUB MEAN
FASERFIX® KS 100 afvoergotenFASERFIX® KS 100 afvoergoten