Eerste DYKA seminarie over regenwaterproblematiek is een groot succes

Gepubliceerd op 11-04-2018 11:01

Op dinsdag 27 februari organiseerde DYKA een eerste seminarie voor experts uit de bouwsector. Het thema "Omgaan met regenwater in de bouw" lokte een 80-tal professionals zoals architecten, bedrijfsleiders, ingenieurs en project managers naar de Construction Academy te Diepenbeek.

Door de klimaatsverandering hebben verstedelijkte gebieden steeds meer te kampen met wateroverlast. Deze wordt veroorzaakt door plotse hevige regenbuien die de riolering overbelasten. Het regenwater zoekt zijn natuurlijke weg om de bodem binnen te dringen, maar doordat onze oppervlaktes verhard zijn, kan het regenwater moeilijk weg. Dit is niet enkel een probleem in Vlaanderen, maar een wereldwijd probleem.

Van grijze naar blauwe infrastructuur

DYKA is zich bewust van het regenwaterprobleem. Daarom introduceert het bedrijf zes stappen om efficiënt om te gaan met regenwater. Met de Duborain regenwateroplossingen kan het regenwater op een gelijkmatige manier infiltreren in de bodem. Hierdoor gaan we van een grijze infrastructuur naar een blauwe infrastructuur. Enerzijds via het opvangen en hergebruiken van regenwater via regenwatertanks. Anderzijds door middel van infiltratie en buffering via kratten of verticale infiltratiesystemen. Essentieel daarbij is dat de problematiek niet wordt aangepakt door het inschakelen van losse producten, maar door de implementatie van een sluitend systeem.

"Steeds meer gemeenten krijgen te maken met dit probleem. Wij willen hen natuurlijk helpen door een slimme oplossing aan te bieden. Met dit seminarie informeren we alle belanghebbenden over hoe efficiënt om te gaan met regenwater", zegt Herman Reniers, Commercieel Directeur C&I DYKA Benelux. "Uiteindelijk gaat dit niet alleen over onze toekomst, maar over een leefbare omgeving voor onze kinderen en kleinkinderen."

Construction Academy, een unieke locatie

De Construction Academy te Diepenbeek is een duurzaam Limburgs bouwproject met bijzondere aandacht voor innovatie en ecologie. Alle partners werkten er samen aan de toekomst van de Limburgse bouwsector. DYKA installeerde er twee speerpunten van haar Duborain regenwateroplossingen, Rainbox 3S en V-Flow. Als systeemoplossing dragen zij op een duurzame manier bij tot een waterbalans in evenwicht binnen dit mooie project.

(bron: DYKA)

www.dyka.be/nl/news/eerste-dyka-seminarie-over-regenwaterproblematiek-is-een-groot-succes.htwww.wegenbouw.be/nieuws/7005/dyka-organiseert-thema-event-omgaan-met-regenwater-in-de-bouw.hwww.wegenbouw.be/bedrijven/756965/dyka-plastics-n-v