De Ceuster en Talentenwerf lanceren opnieuw unieke gratis opleiding voor kandidaat-bullmachinisten

Gepubliceerd op 20-03-2018 09:54

Vorig jaar lanceerden De Ceuster NV en Talentenwerf een unieke opleiding waarbij geselecteerde kandidaten de kans kregen om zich te bekwamen in de finesses van het nivelleren. Na deze opleiding werden de beste kandidaten aangeworven. Dit jaar wordt deze opleiding opnieuw gelanceerd.

De Ceuster NV uit Sint-Katelijne-Waver is in heel België gekend als gespecialiseerd loonwerkbedrijf voor de moderne tuinbouw, de sportwereld, het openbaar groen en de industriebouw, en is al jaren de referentie voor precisie-nivelleerwerk. Bij de aanleg van sportvelden (zij realiseerden heel wat mooie voetbalvelden van eerste klasse-clubs zoals RAFC, Club Brugge, Gent, KV Mechelen, Lokeren, RC Genk, ...), industriële gebouwen, spoorwegbeddingen en wegen is perfect uitgevoerd grondwerk immers de eerste vereiste voor het welslagen van het project.

Stef Knaepkens (Algemeen Directeur De Ceuster NV): "Door de schitterende reputatie van onze bullmachinisten in de markt krijgen we steeds meer aanvragen, aanvragen waar we nu niet altijd aan kunnen voldoen omdat we niet de juiste mensen vinden. De functie van nivelleerder is intussen een écht knelpuntberoep geworden, daarom gaan we opnieuw met Talentenwerf in zee om gemotiveerde werkzoekenden zonder ervaring zelf op te leiden."

Talentenwerf is een initiatief dat de VDAB, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen en Constructiv, het sectorfonds van de bouwsector lanceerden om het tekort aan geschoolde bouwwerknemers op te lossen. Met het opleidingstraject "nivelLEREN" starten zij vanaf 2 mei t.e.m. 6 juli 2018 opnieuw een intensief opleidingstraject voor werkzoekenden. Kandidaten volgen eerst een ruime theoretische en praktische opleiding bij de VDAB en worden daarna verder ingewijd in het precisie-nivelleren met werkplekleren bij De Ceuster. Voorkennis is niet vereist, motivatie om een vakman te worden absoluut wel. Stef Knaepkens: "Onze medewerkers vertrekken elke ochtend om 6u vanaf het bedrijf in Sint-Katelijne-Waver naar de verschillende werven. De juiste werkattitude, motivatie, teamgeest en de 'goesting' om elke ochtend vroeg uit de veren te komen zijn cruciaal."

Geïnteresseerde kandidaten kunnen op 3, 9 en 16 april een infosessie bijwonen over het opleidingstraject. Deze infosessies worden georganiseerd om 8u30 's ochtends bij De Ceuster. Inschrijven hiervoor is verplicht, en kan enkel via deze link (www.talentenwerf.be/bullmachinist).

https://talentenwerf.be/opleiding/bullmachinist/