vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Eerste coaster voor Ghent Aggregates in North Sea Port

Publicatiedatum: 28-02-2018 21:27

Ghent Aggregates ontvangt zijn eerste coaster met nieuwe mineralen voor de beton- en asfaltindustrie in februari 2018. Een deel van de materialen wordt tijdens de losoperaties rechtstreeks overgeslagen in een binnenschip voor doorvoer naar Frankrijk. Op die manier komt geen enkele vrachtwagen te pas aan de gehele logistieke operatie van groeve naar klant. Besparing van tonnen CO2 in de lucht!

lossen coaster met nieuwe mineralenlossen coaster met nieuwe mineralen

De nieuwe mineralen geïmporteerd door Ghent Aggregates zijn wit en van eruptieve oorsprong. Hiermee bereiken ze de kwaliteiten van porfier en andere hardsteen en zijn ze perfect te gebruiken in alle toplagen en toepassingen voor wegenbouw, beton, enz.. De witte lysiet, een heldere labradoriet, is beschikbaar in 2/5, 5/8 en 8/11 mm, in Gent. Andere fracties zijn mogelijk op aanvraag. De steen komt met een PSV-waarde van min. 50, een LA-waarde van 12 en MDE-waarde van 7, onder CE keurmerk EN12620 en EN13043, en is niet alkalisilica-reactief. Tenslotte is deze steenslag ook rijk alumina waardoor ze haar toepassingen vindt in de ceramische industrie.

Het inmengen van deze granulaatsoort in bitumineuze oppervlakte kan de helderheid van de weg verhogen om zo de veiligheid tegemoet te komen. Bijkomend voordeel van de lichtreflectie in de zomer is een afkoeling van het wegdekoppervlak om zo spoorvorming te gaan verminderen. Deze mogelijkheden worden momenteel onderzocht.

Ghent Aggregates is invoerder en leverancier van hoogwaardige natuurlijke en synthetisch siergrind, steenslag, mineralen en gekleurde granulaten. Voor elk project in landscaping - beton - asfalt - waterbouw en sportinfra zijn materialen beschikbaar. Ghent Aggregates levert in gans Europa dankzij een flexibele logistiek en 'steen-goede' service.

Meer info over deze producten: Ghent Aggregates, Singel 19, 9000 Gent, tel +32 (0)9 224 40 04 of email info@ghentaggregates.be

https://ghentaggregates.be/
https://www.wegenbouw.be/bedrijven/159250/ghent-aggregates

bron foto's: Ghent Aggregatesbron foto's: Ghent Aggregates

advertenties

advertenties