vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

VBR Recycling uit Verrebroek verwerkte reeds 100.000 ton aan recyclagemateriaal

Publicatiedatum: 01-02-2018 16:36

In maart 2017 startte APK Groep (Overpelt) in samenwerking met Hofman & Zoon bvba (Tielrode) het nieuwe recyclage centrum 'VBR Recycling' op in Verrebroek. Deze site werd gevestigd op de voormalige site van Alwabo Wegenbouw aan de Kieldrechtsebaan 94 te Verrebroek, vlakbij Haven linkeroever. Door deze samenwerking kwam er nieuw leven op de terreinen en zo vloeide er de eerste maanden reeds meer dan 100.000 ton materiaal over de weegbrug .

bron afbeeldingen: Hofman & Zoonbron afbeeldingen: Hofman & Zoon

APK stelt in dit project de infrastructuur en het materiaal ter beschikking en Hofman & Zoon bvba zorgt voor de exploitatie. "Ik ben zestal jaar geleden in Temse gestart met een bedrijf dat grondwerken uitvoert en dit recyclingproject betekent voor de twee partners een meerwaarde", volgens Koen Hofman.

In een eerste fase heeft VBR Recycling zich vooral toegelegd op cementgebonden materialen en grondverwerking. De recycling firma gaat de verwerkte tonnage de komende tijd proberen te verbeteren met nieuwe producten en interessante voorwaarden.

Aannemers kunnen er nu terecht voor storten van beton- en metselwerkpuin, groenafval en diverse gronden alsook het afhalen van steeds verschillende granulaten, teelaarde, aanvulgrond, porfier en diverse cementgebonden materialen. Het bedrijf levert ook franco op de werf.

www.wegenbouw.be/bedrijven/160483/hofman-zoon
Wegenbouw.be-kaart met breekwerven - recyclage centra


advertenties

advertenties