Woensdag 21 maart Asfalt en Bitumendag 2018

Gepubliceerd op 22-01-2018 17:51

Op 21 maart 2018 wordt wederom de "Asphalt & Bitumen Day" georganiseerd door Eurobitume en de Belgische Vereniging van Asfaltproducenten (BVA/ABPE). Het thema van dit eendaagse evenement in 2018 is:  "Wegen naar de Toekomst".

bron afbeelding: eurobitume.eubron afbeelding: eurobitume.eu

Net als bij voorgaande gelegenheden zal het evenement zich richten op interessante en belangrijke 'issues' die aan de orde zijn in de wegenbouwindustrie. De dag biedt de gelegenheid om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen in de wegenbouw en biedt ook de mogelijkheid ideeën uit te wisselen met collega's uit verschillende takken van de industrie.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

. Uitdagingen van de wegenbouwindustrie in de toekomst met de huidige snelle ontwikkelingen en nieuwe technologieën.

. De toepassing van IT in de asfaltproductie en het asfalteringsproces. Deze technologie richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het wegdek.

. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp waarbij 'Life-cycle Costing' in samenhang met het hergebruik van asfalt aan de orde komt.

. Optimale planning en coördinatie van wegonderhoud en de aanleg van nieuwe wegen in steden en dorpen is belangrijk voor lokale autoriteiten.

. Gekleurd asfalt wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Presentaties over goedkeuring/certificatie en toepassing van gekleurd asfalt zijn voorzien.

. Toekomstige beschikbaarheid van bitumen en bijbehorende technologie staat ook op het programma.

De "Asphalt & Bitumen Day 2018" zal zoals gebruikelijk bestaan uit een congres met presentaties en een tentoonstelling. Het "Diamant Conference & Business Centre" in Brussel biedt een uitstekende omgeving en faciliteiten waar u uw collega’s uit de wegenbouw en overheid kunt ontmoeten. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om bestaande contacten te vernieuwen en nieuwe contacten te verwerven.

(bron: VlaWeBo & Eurobitume)

Meer info:

http://www.eurobitume.eu/events/www.asfaltcentrales.be