Actualisatie Code infrastructuurwerken en nutswerken langs gemeentewegen

Gepubliceerd op 15-01-2018 16:58

Een grote meerderheid van steden en gemeenten, keurde de code voor infrastructuur- en nutswerken langs gemeentewegen goed in hun gemeenteraad in de loop van 2017. Op 1 januari 2018 startte dit afsprakenkader in die gemeenten. De beslissingen kwamen binnen gespreid over gans 2017. Nutsmaatschappijen aangesloten bij de Vlaamse Raad van netwerkbeheerders (zie de website van de VRN) hebben dit afsprakenkader integreren als standaard manier van werken in hun processen. Een opstart- en inloopfase voor de invoering van deze nieuwe manier van werken zal nodig zijn voor alle betrokken partijen. Gemeenten die de nieuwe code nog niet goedkeurden, kunnen dit nog steeds doen (ook na 01 januari 2018).

©©

Deze code moet helpen zorgen voor een goed herstel van straten of trottoirs na nutswerken, voor een betere afstemming van werken en voor een betere communicatie en aandacht voor omwonenden en (zwakke) weggebruikers. De vorige versie dateert van 2001, maar vele gemeenten signaleerden de nood om de code te actualiseren. De geactualiseerde code kwam tot stand na intensieve bevraging van gemeenten en netwerkbeheerders. De code is een afsprakenkader tussen de gemeenten en de netwerkbeheerders voor een betere coördinatie en kwaliteit van de werken, van planning tot uitvoering en oplevering en dit met meer aandacht voor alle weggebruikers.

(bron: VVSG)

Meer info op volgende website:

www.vvsg.be/Omgeving/openbare_werken/Pages/Codevoorinfrastructuur-ennutswerkenpdf "Code voor infrastructuur - en nutswerken langs gemeentewegen" downloaden