vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Continental en Traxgo slaan de handen in elkaar

Publicatiedatum: 01-12-2017 09:15

Traxgo, een internationale Tracking & Monitoring solutions provider met hoofdkantoor in België, integreert ContiPressureCheck™ in zijn telematicasoftware. ContiPressureCheck™, het bandenspanningscontrolesysteem van Continental voor vrachtwagen- en busbanden meet bandendruk en temperatuur in real time. Dit vermindert de totale operationele kosten van een vloot en voorkomt stilstand veroorzaakt door bandenpech.

bron afbeeldingen: Traxgobron afbeeldingen: Traxgo

Traxgo, een Belgische leverancier van software oplossingen op het gebied van realtime monitoring van voertuigen en optimalisatie van vlootbeheerprocessen, heeft ContiPressureCheck geïntegreerd in zijn software. “Het feit dat ContiPressureCheck™ geïntegreerd is in de software van Traxgo, een onafhankelijk telematicabedrijf, is een duidelijk signaal dat ons bandenspanningscontrolesysteem goed ontvangen wordt in de markt. "De samenwerking met onder meer deze telematicaprovider Traxgo bevestigt dat  ContiPressureCheck™ een oplossing is van toegevoegde waarde voor transportbedrijven, aangezien ze kunnen besparen op bandenkosten en op een efficiënte manier hun banden kunnen beheren." stelt Daniel Gainza, Marketing Director of Continental Truck Tires EMEA (Europe, Middle East, Africa).

"Onze missie is om geïntegreerde oplossingen te bieden aan transportbedrijven en net daarom hebben we voor ContiPressureCheck™ gekozen. Met het bandenspanningscontrolesysteem, dat constant bandendruk en -temperatuur in realtime meet, vergroten we aanzienlijk de reikwijdte van de door ons aangeboden oplossingen. Hierdoor bieden we onze klanten een oplossing die niet enkel de brandstofefficiëntie en levensduur optimaliseert, maar eveneens de totale operationele vlootkosten vermindert," stelt Bart Cappon, de oprichter en manager van Traxgo.

Dankzij de integratie van beide systemen zal het meten en opvolgen van bandenspanning makkelijker en transparanter worden. Bandengegevens die in real time vergaard zijn via ContiPressureCheck™ zullen raadpleegbaar zijn op zowel de computer van de vlootmanager / dispatcher als op het computerscherm in de vrachtwagen, dankzij een netwerkverbinding met Traxgo's systeem. In het geval van afwijkende of alarmerende gemeten waarden zullen zowel vlootmanagers als chauffeurs meteen kunnen reageren om zo potentiële tijdrovende stilstanden te voorkomen.

Het ContiPressureCheck™ systeem werkt als volgt. Aan de binnenkant van de band wordt een sensor gemonteerd die in een rubberen container vervat zit en deze zendt signalen uit naar de CCU (Centrale Controle Eenheid). Wanneer de band vervangen wordt, kan de sensor verwijderd worden en herbruikt worden in een nieuwe band. De levensduur van de batterij bedraagt 6 jaar of met andere woorden ongeveer 600.000 km. ContiPressureCheck™ is compatibel met alle bandenmerken en voertuigen.

http://www.traxgo.be/nl/oplossingen/bandenspanning/

controleer de bandenspanning vanop afstandcontroleer de bandenspanning vanop afstand

bandenspanningssensorbandenspanningssensor

advertenties

advertenties