vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Beltrami en Brachot bundelen krachten

Publicatiedatum: 14-11-2017 15:05

Per 10 november 2017 zijn de aandelen van de Beltrami Groep, een internationale groothandel in natuursteen met vestigingen in Belgi├ź (Harelbeke en Brugge), UK en Frankrijk overgedragen naar de groep Brachot-Hermant. De overdracht belooft een sterkere marktpositie en schaalvergroting voor zowel Beltrami en Stoneasy.com als voor Brachot. Dit bewijst dat de continu├»teit en consolidatie in de natuursteen- en bouwsector voortduurt.

bron foto: Beltrami facebookpaginabron foto: Beltrami facebookpagina

Belgische verankering

Met de overdracht van de Beltrami Groep brengt Brachot-Hermant ├ę├ęn Belgische groep tot stand, met directe aanwezigheid in Belgi├ź, Frankrijk, UK en Polen. Gecombineerd met de knowhow, productassortiment en human capital leidt deze overdracht tot tal van synergie├źn. Een complementariteit met voordelen naar productaanbod, kostenstructuur, klanten- en leveranciersbestand en dagelijkse bedrijfsvoering.

Twee familiale holdings

Zowel Beltrami als Brachot-Hermant zijn voor 100% familiebedrijven. Beide bestaan reeds enkele decennia en zijn actief in de ontginning, import, productie en distributie van natuursteen tegels en platen. Brachot-Hermant is nog steeds volledig in handen van de familie Van Overberghe. Beltrami werd opgericht door de familie Callewier in 1986. Deze laatst genoemde stapt nu uit het kapitaal en draagt alle aandelen over naar Brachot-Hermant. Voormalig eigenaar Herwig Callewier blijft echter actief in zijn rol als General Manager van Beltrami, en zal ook instaan voor de integratie van de 2 Britse en 6 Franse vestigingen van de Groep. Zijn zoon Bram Callewier behoudt de dagelijkse leiding en is verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de B2B online divisie Stoneasy.com. Beide heren treden ook toe tot het directiecomit├ę van Brachot om zo de continu├»teit met klanten, personeel en leveranciers te garanderen. Met de overdracht van de Beltrami Groep, kan Brachot-Hermant inzetten op een volledig verticaal ge├»ntegreerde onderneming, goed voor een geconsolideerde jaaromzet van 140 mio Eur en 550 medewerkers.

Complementaire merken
Beltrami, Stoneasy.com als Brachot blijven als merknaam in de markt. De drie merken vullen elkaar aan en zullen op termijn - zowel op geografisch - als op productvlak elkaar versterken. Op korte termijn zal gewerkt worden naar integratie en uitbreiding van het productaanbod, om zo met een uniform, duidelijk en rijk aanbod in 2018 op de markt te komen.

Consolidatie in de sector

De overdracht volgt in het kader van de familiale opvolging bij Beltrami. General Manager Herwig Callewier: "In de natuursteensector is er al enige tijd een consolidatie aan de gang, zowel aan leveranciers- als aan klantenzijde. Als groothandel moeten we hierop inspelen en ons aanpassen. Marges worden kleiner, en er is nood aan schaalgrootte."  Met deze overdracht bundelen beide spelers de krachten in expertise, aanbod en geografische spreiding en streven ze naar gezamelijke vooruitgang en nieuwe opportuniteiten.

Dirk Van Overberghe, Algemeen Directeur Brachot-Hermant: "Het is dan ook onze wens en ambitie om de bewezen succesformule van Beltrami en Stoneasy.com verder uit te bouwen. Beltrami beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Met het nieuwe management zal de Groep nieuwe kansen benutten om de marktpositie van de merken Beltrami, Stoneasy.com en Brachot verder uit breiden in Europa.

https://www.beltrami.be
https://www.brachot.com/nl
https://www.wegenbouw.be/bedrijven/508006/sds-kasseien-by-beltrami

Houtmarkt te Kortrijk met natuursteen van BeltramiHoutmarkt te Kortrijk met natuursteen van Beltrami

advertenties

advertenties