Project in het Zwitserse Nyon voor Omni-tech

Gepubliceerd op 07-11-2017 08:40

Het hoogtechnologisch materieel van Omni-tech, uit Diksmuide, is sinds enkele weken actief in de Zwitserse gemeente Nyon, op 25 km van Genève. Het drinkwater in de grote regio rond Nyon wordt hoofdzakelijk uit natuurlijke bronnen opgepompt. Het grondwater in hoger gelegen gebieden is op sommige plaatsen sterk verontreinigd. Om te vermijden dat verontreinigd grondwater terecht komt in de ondergrond waar drinkwater wordt gewonnen is het bouwen van een waterkerende wand tussen beide locaties noodzakelijk.

Deze waterkerende wand wordt gecreëerd door het plaatsen van een soilmix wand van ruim 15 meter diep en ruim 300 meter lang. De moeilijk toegankelijke locatie, op een harde en diverse ondergrond, maakt dat dit werk grote technische knowhow en flexibel inzetbaar materiaal vereist.

Omni-tech, gespecialiseerd in funderings- en beschoeiingstechnieken, zet steeds in op de nieuwste technieken en voortdurende investeringen. En dit was ook de Zwitserse groep Sif Groutbor, onderdeel van het wereldconcern Soletanche Bachy, niet ontgaan. Voor deze opdracht werd dan ook een partnership aangegaan met Omni-tech. Sinds enkele weken maakt Sif Groutbor gebruik van de Liebherr LRB155 funderingsmachine van Omni-tech om deze wand te plaatsen.

Ondanks de beperkte manoeuvreerruimte is men er toch in geslaagd om snel te kunnen soilmixen. In normale omstandigheden wordt er zijdelings gefreesd, dit vergt echter heel wat ruimte. Deze ruimte is in de bossen van Nyon niet aanwezig. Er werd dan ook gekozen om de freesmotor 90° gedraaid te monteren. Hierdoor kan de soilmixwand in de rijrichting van het toestel worden geplaatst.

Vanaf half november gaat deze machine opnieuw aan de slag in België, meer bepaald bij de dorpskernvernieuwing van Slijpe-Middelkerke.

http://www.omni-tech.eu/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/565611/omni-tech