DYKA Plastics viert veertigste verjaardag

Gepubliceerd op 04-10-2017 10:54

DYKA Plastics nv, dochteronderneming van Tessenderlo Group, vierde zaterdag 30 september 2017 zijn 40ste verjaardag met een Open Dag op het bedrijfsterrein in Overpelt. In aanwezigheid van Luc Tack (CEO Tessenderlo Group) en Stefaan Haspeslagh (Voorzitter Tessenderlo Group) brachten meer dan 500 medewerkers en familieleden een bezoek aan de productielocaties, de kwaliteitsdienst en de technische dienst. DYKA Plastics is al veertig jaar een toonaangevende producent van kunststofleidingsystemen en maakt in Overpelt jaarlijks meer dan 15.000 kilometer buizen voor de woning-, wegen- en industriebouw. DYKA Plastics realiseerde vorig jaar een omzet van meer dan 50 miljoen euro en stelt in Overpelt en in zijn 8 Belgische filialen 175 medewerkers tewerk. In het kader van de verdere groei heeft het bedrijf momenteel nog 5 vacatures voor zijn vestiging in Overpelt.

"DYKA Plastics is vandaag veel meer dan een buizenproducent. Zo bieden we tal van duurzame oplossingen voor de zware materiaalschade waar heel wat rioleringen tegenwoordig mee kampen. Sinds 40 jaar maken we kunststofleidingsystemen die meer en meer de traditionele materialen zoals beton en grès vervangen. Bovendien hebben we de voorbije jaren ook geïnvesteerd in de hoogbelastbare SOLYDO®-reeks, een kunststofrioleringssysteem met hoge stijfheid, een hoge schokresistentie (zelfs bij lagere temperaturen), een hoge resistentie tegen dynamische transportbelasting en een uitstekende corrosiebestendigheid. De markt voor kunststofleiding-systemen groeit nog steeds, en we zien hier met DYKA Plastics tal van opportuniteiten," aldus Luc Tack (CEO Tessenderlo Group).

40 jaar DYKA Plastics in België

De geschiedenis van DYKA Plastics gaat terug tot 1957, als in Steenwijk (Nederland) de firma DIJKA opgericht wordt. De heer Van Dijk, een Nederlandse loodgieter, zoekt een vervanging voor lood in sanitaire toepassingen. Hij begint met de fabricatie van PVC-hulpstukken uit kunststofbuizen. In 1975 wordt het eerste buitenlandse filiaal geopend in Temse. Door de verdere groei wordt ook een productie-eenheid voor de Belgische markt noodzakelijk. In 1977 start DIJKA België met 20 werknemers op een nieuw fabrieksterrein te Overpelt. Vanaf dan gaat het erg snel: in 1979 worden de PVC-extrusielijnen uitgebreid met een PE-lijn, een jaar later worden nieuwe filialen geopend in Harelbeke en Zaventem en krijgt Overpelt een tweede productiehal. In 1987 wijzigt de naam DIJKA in DYKA en komt het bedrijf in handen van Tessenderlo Group. De voorbije jaren heeft het bedrijf in Overpelt ook geïnvesteerd in meerdere PP-lijnen voor regenwaterafvoer en riolering. Vandaag heeft DYKA Plastic Pipe Systems in België filialen in Brugge, Temse, Hoogstraten, Overpelt, Harelbeke, Zaventem, Charleroi en Grâce-Hollogne.

 

Op de foto vlnr: Gabriel Spruijt - BU Director Plastic Pipe Systems / Stefaan Haspeslagh - Voorzitter Tessenderlo Group / Luc Tack - CEO Tessenderlo Group / Herman Reniers - Commercial Director C&I Benelux / Peter Narinx - Site Manager

http://www.dyka.be/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/756965/dyka-plastics-n-vvacatures bij DYKA Plastics (klik hier)