Bia viert 50 jaar Komatsu Europe in Vilvoorde

Gepubliceerd op 08-09-2017 08:40

Komatsu Europe viert dit jaar zijn 50 jaar aanwezigheid in Vilvoorde waar zijn hoofdkwartier en één van zijn grootste magazijnen gevestigd zijn. BIA neemt van de gelegenheid gebruik om op MATEXPO Komatsu te danken voor hun stevige partnership en om Komatsu Europe te feliciteren met zijn sterke en continue aanwezigheid tijdens de voorbije 50 jaar. Naast deze viering staan er nog 3 andere thema's centraal op de Bia stand (A11).

Komatsu innovatie en technologie: intelligente en hybride machines

Komatsu introduceert in gestaag tempo nieuwe producten op de Europese markt. Komatsu treedt met name naar voor als internationaal pionier in de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van machines met ingebouwd, intelligent besturingssysteem (intelligent Machine Control of iMC) en machines uitgerust met een ingenieus systeem voor recuperatie en omzetting van kinetische energie (hybride gamma). Die innovaties komen allemaal tot stand met de bedoeling de efficiëntie en veiligheid van de klanten aanzienlijk te verbeteren en te anticiperen - eerder dan lijdzaam toe te zien - op de ecologische, wettelijke en economische trends waarmee de bouw-, industrie- en recyclingsector steeds vaker geconfronteerd wordt.

Gregory de Jacquier, General Manager van BIA BENELUX, preciseert: "De behoeften van onze klanten zijn duidelijk: in een vluchtige en steeds strikter gereglementeerde, economische context waar het soms moeilijk is ervaren machinebestuurders te vinden, moet je over kwaliteitsmaterieel kunnen beschikken dat besparingen en productiviteitswinst oplevert zonder in te boeten op de veiligheid. Het is zo dat de 'iMc' technologie van Komatsu bij haar introductie een tikje avantgardistisch leek en voor een ommekeer zorgde in de praktijken op de werf, maar het toenemend aantal verkochte 'iMC' machines en de feedback van de gebruikers laten geen enkele twijfel. Naargelang de toepassing, neemt de productiviteit met 25% toe. De iMC technologie maakt de ervaring en oplettendheid van de operatoren niet overbodig, maar het geavanceerde besturingssysteem en de afgepaste bewegingen zorgen ervoor dat de verwachte doelstellingen sneller en met minder stress of gevaar worden gehaald. Het verkort ook sterk de opleidingscyclus van nieuwe operatoren".

Vanuit eenzelfde oogpunt van bezuiniging en efficiëntie, verbruiken de hybride graafmachines van Komatsu tot 40% minder brandstof bij een tot 15% hogere productiviteit. Komatsu beheerst die technologie tot in de puntjes aangezien ze de machines aanbiedt met een garantie van 5 jaar of 10.000 werkuren. "Wanneer we weten dat de auto- en vrachtwagenindustrie sedert enkele decennia massaal investeert in hulpsystemen en energiebezuiniging, zijn we er bij BIA meer dan ooit van overtuigd dat de innovatieve producten van Komatsu belangrijke troeven betekenen voor onze klanten", besluit Gregory de Jacquier.

Het nieuwe Utility MR-5 gamma van Komatsu en het Utility Partners netwerk van BIA

Tijdens de beurs zal BIA ook de nieuwe producten uit het lichte gamma van Komatsu voorstellen: de graafmachines van de MR-5 generatie. Komatsu neemt ook hier het voortouw en rust die lichtere machines uit met systemen en oplossingen die de prestaties, veiligheid, comfort, transport- en onderhoudsgemak verbeteren. Innovatie en technologie zijn dus niet voorbehouden voor de zware machines alleen: tuinaannemers en de uitvoerders van werken in stadsomgevingen krijgen te maken met veeleisende werkomstandigheden en dezelfde uitdagingen inzake veiligheid en efficiëntie.   

BIA zal eveneens zijn toenemende aantal partners ("Utility Partners") voorstellen. Zij vormen nagenoeg een compleet, lokaal netwerk dat de producten en diensten van Komatsu en BIA aanbiedt. Bezoekers kunnen er de gegevens opvragen van de Komatsu Utility dealer die het dichtst bij hen in de buurt gevestigd is.  

De service: het DNA van BIA en de plaats van de gegevens binnen het vlootbeheer

De firma BIA die prat gaat op meer dan een eeuw activiteit en ervaring, werpt zich op als een dienstverlenend bedrijf dat jaar na jaar nieuwe initiatieven en systemen introduceert die zijn klanten moeten helpen om hun machinepark beter te beheren en te exploiteren. Of het nu gaat om de selectie van "premium" producten, de permanente opleiding van zijn teams, de verwerving van nieuwe competenties of de invoering van een geïntegreerd managementsysteem (ERP), BIA blijft streven naar de continu verbetering van zijn producten en diensten. "Het servicebegrip impliceert niet alleen een groot reactievermogen, maar ook anticipatie. De waarde van BIA bij zijn klanten schuilt niet alleen in de uitvoering van technische prestaties, maar ook in de identificatie voor hen van operationele risico’s of kansen om meer te besparen of de veiligheid te vergroten. Het KOMTRAX systeem dat standaard op de Komatsu machines geïnstalleerd is, laat sedert jaren toe een massa vitale gegevens in real time te verzamelen en te controleren. De uitdaging voor zowel verdeler als klant bestaat erin de tijd te nemen om die gegevens te raadplegen, eruit te halen wat van belang is en de gepaste beslissingen en maatregelen te nemen. De klanten beschikken over een virtuele schat aan informatie, terwijl ook een belangrijke rol is weggelegd voor de verdeler in het correcte gebruik van de machinegegevens en alle andere gegevens die hij kan verzamelen over zijn eigen activiteiten. Met dat doel voor ogen heeft BIA Group, naast het gebruik van KOMTRAX, geïnvesteerd in een ERP-systeem en in nieuwe DATA-competenties, en zal ze binnenkort een nieuwe benadering voor het delen en gebruiken van de vlootgegevens van haar klanten voorstellen", voegt Gregory de Jacquier er nog aan toe.

www.biagroup.com/bel-vl/