SMT wordt nieuwe naam van VCM Belgium

Gepubliceerd op 16-06-2017 09:22

Tijdens een persvoorstelling op donderdag (15/06/2017) werd er toelichting gegeven rond de naamswijziging en identiteit van het bedrijf.  VCM heeft ruim 30 jaar historie als toonaangevend distributeur van constructie-, overslag- en recyclingmachines. Als onderdeel van de internationale SMT organisatie gaat de firma nu verder met een nieuwe naam, een nieuw gezicht en een nieuwe ambitie. Maar de kern van het bedrijf blijft onveranderd. Die draait al jarenlang om uitstekende service voor haar klanten.

2 jaar geleden werd VCM door de Belgische SMT Group overgenomen, die internationaal actief is. SMT staat voor Services, Machinery & Trucks. SMT bestaat uit de SMT Group voor de Afrikaanse markt, en SMT Benelux (de vroegere Kuiken Groep). De SMT Group is Volvo-dealer in 23 Afrikaanse landen. SMT heeft de ambitie om in de toekomst verder door te groeien in Europa met Volvo en Sennebogen. 

De laatste maanden heeft het voormalige VCM Belgium zich bezig gehouden met de 'rebranding'. De bedrijfsnaam is sinds 1 juni 2017 officieel gewijzigd in SMT Belgium.

Service die verder gaat

SMT heeft de exclusieve distributierechten in de Benelux van de merken Volvo Construction Equipment en Sennebogen Green Line. "Zowel Volvo als Sennebogen zijn absolute A-merken in hun segment. En dat schept natuurlijk hoge verwachtingen. Daarom levert SMT een service die verder gaat en de verwachtingen altijd overtreft. Vanzelfsprekend vinden wij dat."

Via klantenbevraging zag de firma een verandering van de markt, het leveren van machines is niet meer genoeg. Hierdoor wil SMT een all-round service aanbieden en meer en meer fungeren als consultant voor hun klanten. Klanten kunnen kiezen in hoeverre ze service wensen.

Krachtige positie

SMT wil verder ook fors inzetten op de markt van de compacte machines. Deze worden verdeeld via dealers omdat lokale aanwezigheid de sleutel tot succes blijkt te zijn. Omzet in compact machines is laatste 3 jaar maal 6 gegaan.

Per jaar verkoopt SMT Benelux ongeveer 900 nieuwe machines. Bij deze nieuwe machines gaat het om een aantal van circa 70 Sennebogen machines en de overige zijn Volvo machines. Daarnaast heeft SMT voor de totale Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt, zo'n 150 machines in de verhuur.

Matexpo

Uiteraard wordt er ook deze keer aan Matexpo deelgenomen, en dit opnieuw op een stand samen met Volvo Trucks.

smt.network/benelux/
de nieuwe naam op kledij, infrastructuur, vans, website, ...de nieuwe naam op kledij, infrastructuur, vans, website, ...