Interessante infra projecten om te bezoeken op Open Werven Dag

Gepubliceerd op 02-05-2017 09:20

Zondag 7 mei 2017 is het opnieuw Open Werven Dag. U kan die dag, van 10u tot 17u, ook een heel aantal grote infrastructuurprojecten bezoeken. Hierna enkele interessante werven die zeker een bezoek waard zijn.

In Oost-Vlaanderen kan u een werf van Stadsbader bezoeken,  de aanleg van het op- en afrittencomplex te Aalter. Het team van Artes en Stadsbader dompelen de bezoekers onder in de wereld van deze grootschalige werken aan de hand van gevarieerde toelichting bij de gebruikte machines en de toegepaste technieken. Beeld- en filmmateriaal bieden het publiek een concreet inzicht over de bouwplaats en haar evolutie.

Voor een indrukwekkend waterbouwproject met stuwsluis kan u naar Harelbeke. De Leiewerken in Harelbeke kaderen binnen het Europees gesubsidieerd binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Om het traject tussen de Seine en de Schelde geschikt te maken voor grotere vaartuigen, dienen heel wat aanpassingen te gebeuren. Aannemer Herbosch-Kiere werkt in samenwerking met Jan De Nul aan nieuwe sluis met dubbele stuw, een vispassage en een draaibrug voor fietsers en voetgangers. Verder is de Hogebrug vernieuwd en wordt de Kuurnebrug opgehoogd.

Ook Aswebo stelt een werf open, nml. de bouw van de R41 in Aalst. Via een wandeling van 2 km krijgt u een unieke kijk op de werken aan de ring in Aalst. U ziet bijvoorbeeld de afgewerkte fietstunnel, de breekcentrale, het crematorium, de nieuwe tunnel ter hoogte van de Gentsesteenweg, de tijdelijke ovonde (of ovale rotonde) voor huidig verkeer, de tijdelijke fietsbrug en de bentonietcentrale. Infopanelen en experts van de werf staan ter plaatse klaar om uitleg te geven.

Meer werven kan u vinden op de website:

 

www.openwervendag.be/nl/