Programma bekend van Provinciale Contactdag Beton in Publieke Ruimte en Infrastructuur

Gepubliceerd op 27-04-2017 15:53

Voor de 7e uitgave van de Antwerpse Provinciale Contactdag (1 juni te Berchem) heeft FEBELCEM gekozen voor een locatie in de stad Antwerpen. Dit is zeker geen toeval. De stad zet volop in op de ontwikkeling van publieke ruimte en de realisatie van aangepaste en aantrekkelijke transportinfrastructuur. Het gebruik van beton, in al zijn vormen en meestal in combinatie met andere materialen, is hierbij geen uitzondering en is vaak het resultaat van een doordachte studie en evaluatie.

Uiteraard komen ook talrijke andere projecten van binnen en buiten de provincie Antwerpen aan bod op deze studienamiddag. Klassieke wegenbouwprojecten worden afgewisseld met voorbeelden van inrichting van stedelijke omgeving, pleinen en woonwijken.

Duurzaamheid, robuustheid en minimaal onderhoud zijn sleutelbegrippen bij het gebruik van beton en zullen ook nu op de agenda staan. De uitdaging vandaag is om deze kwaliteiten te verenigen met andere eisen op vlak van esthetiek, geluid, leefomgeving,... Diverse oplossingen met prefab betonproducten en met ter plaatse gestort beton zullen besproken worden.

Ook dit jaar wordt  dit evenement ondersteund door de verschillende overheden, organisaties en federaties waarvan de logo's op de uitnodiging vermeld staan. Febelcem hoopt al haar partners uit de wegenbouw en publieke ruimte te mogen ontmoeten op deze namiddag van kennisuitwisseling en van professionele en vriendschappelijke contacten.

Programma:

13.00 u Ontvangst met koffie

13.45 u Onthaalwoord - ir. Roel Smits, Directeur Investeringen, WEGEN EN VERKEER ANTWERPEN

14.00 u Werken aan de stad van morgen - Kristel Drubbel, Ingenieur, STAD ANTWERPEN

14.25 u Trambusbanen in beton - ir. Filip Flement, Hoofd Technische Deskundigen, DE LIJN

14.50 u Prefab beton voor openbare ruimte, water en groen - dr.ir. Anne Beeldens, Zaakvoerder, AB-ROADS

15.15 u Koffiepauze

15.55 u Publieke ruimte voor de volgende generatie - Thierry Hermans, Account Manager, ANTEA GROUP

16.20 u De betontrends in publieke ruimte en infrastructuur - ir. Luc Rens, Raadgevend Ingenieur Infrastructuur, FEBELCEM

16.45 u Slotwoord - Kristof Peeters, Directeur Publieke Ruimte, STAD ANTWERPEN

17.00 u Receptie

Meer info & Inschrijvingsformulier (klik hier)

(deelname is gratis, maar voorafgaande inschrijving is verplicht)

www.febelcem.be
Antwerpse Provinciale Contactdag  Beton in Publieke Ruimte en Infrastructuur donderdag 1 juniAntwerpse Provinciale Contactdag Beton in Publieke Ruimte en Infrastructuur donderdag 1 juni