Lichte afvoerbuizen PP-Ribwall voor Bekaertsite te Zwevegem

Gepubliceerd op 24-04-2017 17:06

De Roeselaarse wegenbouwer Verwebo koppelde onlangs het regenwater af op de Bekaertsite in Zwevegem. Voor de klassieke betonnen afvoerbuizen en zware machines was er geen plaats. De oplossing werd de kunststoffen buizen van PP-Ribwall.

Wat maakte het project bij Bekaert zo uitdagend?

Zaakvoerder Wim Verlinden: "Bekaert vond ons de geschikte partner om het regenwater op de site af te koppelen naar een bufferbekken. De Vlaamse hemelwaterverordening vereist immers dat het regenwater niet met het afvalwater rechtstreeks naar de riolering kan worden afgevoerd. Om de grote hoeveelheid hemelwater vlot af te leiden, waren er buizen nodig met een doorsnede van een meter, geen courante afmeting!"

"Een bijkomende hindernis was dat het gebouw er al stond, wat het plaatsen van klassieke betonnen afvoerbuizen bemoeilijkte. Daarom kozen we voor het assortiment van PP-Ribwall."

Wat maakt PP-Ribwall zo handig?

"De materialen zijn gemaakt van polypropeen. De dubbelwandige buizen zijn dus heel licht en gemakkelijk om te plaatsen en te hanteren. Toch zijn de buizen enorm sterk en houden ze stand bij zowel lage als hoge temperaturen. Ook kozen we voor de kunststoffen controleputten. Zo zijn we zeker van een perfecte dichting. Omdat de buizen zo groot waren, hadden we aangepaste bochten, verbindingsstukken en T-stukken nodig van PP-Ribwall. Deschacht zorgde voor een feilloze en snelle dienstverlening.

Verwebo is heel tevreden over de materialen en de service van Deschacht. "Dit was geen alledaags project. Toch legden zij een correcte en concurrerende prijs voor. En ze leverden een sterke service. Heb je materiaal met aparte afmetingen nodig of kom je last minute nog een stuk tekort? Dan brengt Deschacht dat in orde. Ze doen echt moeite voor hun klanten. Intussen deed ik ook een beroep op Deschacht voor andere opdrachten", aldus Wim Verlinden.

De firma Verwebo werd opgericht in 2016 en groeide in een jaar tijd van 4 naar 9 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in wegenis- en betonwerken

(bron: Deschacht)

www.deschacht.euhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/producten-item/51087748/deschacht/pp-ribwallwww.wegenbouw.be/bedrijf/gegevens/170383/verwebo/roeselare
Omdat de buizen zo groot waren, hadden we aangepaste bochten, verbindingsstukken en T-stukken nodigOmdat de buizen zo groot waren, hadden we aangepaste bochten, verbindingsstukken en T-stukken nodig