CEI-De Meyer en Betonac samengevoegd tot Bam Contractors

Gepubliceerd op 23-01-2015 11:40
BAM Groep nv heeft het voornemen de twee Belgische bedrijfsonderdelen CEI-De Meyer en Betonac per 1 april 2015 samen te voegen tot BAM Contractors nv, meldt de Nederlandse Bouwgroep.
bron foto: betonac.bebron foto: betonac.be

De vorming van BAM Contractors maakt deel uit van het in 2014 gelanceerde Back-in-shape-programma, dat ondermeer als doel heeft de organisatiestructuur in Nederland en Belgie te vereenvoudigen. De fusie heeft naar verwachting geen directe gevolgen voor productiemedewerkers (arbeiders), aldus BAM. De samenvoeging van stafafdelingen zal mogelijk leiden tot een vermindering van maximaal 15 arbeidsplaatsen voor bedienden.

CEI-De Meyer, met zo´n 450 medewerkers, is actief in de infrasector actief met omvangrijke projecten op het gebied van burgerlijke bouwkunde en industriebouw, maar realiseert ook utiliteitsbouwprojecten en via de dochtervennootschap Immo BAM appartementengebouwen. Betonac, met ongeveer 300 medewerkers, is gespecialiseerd in de aanleg van wegen en de bouw van grote infrastructuurwerken.

Beide bedrijven hebben nu al dezelfde directie en worden samengevoegd om optimale synergie te bereiken, aldus BAM. BAM Contractors krijgt als hoofdvestiging Brussel (Neder-Over-Heembeek), terwijl het voormalige hoofdkantoor van Betonac in Sint-Truiden blijft bestaan als vestigingskantoor, naast de exploitatiezetels in Eke en Zele.

Vanwege de synergie heeft BAM de directie van het Belgische utiliteitsbouwbedrijf Interbuild tevens verantwoordelijk gemaakt voor de projectontwikkelaar Kairos. De diverse Belgische BAM-bedrijven opereren onder de werkmaatschappij BAM Belgium, waar het gezamenlijke beleid voor de Belgische BAM-bedrijven wordt uitgezet, meldt de onderneming verder.

Bron: Bam.nl