Profilband zorgt voor toegankelijk en vlot openbaar vervoer

Gepubliceerd op 06-09-2012 07:40
Vlot toegankelijke en gebruiksvriendelijke bushaltes zijn zeer belangrijk voor een attractief openbaar vervoer. In veel situaties is het in- en uitstappen een groot probleem. Met name voor mindervalide mensen zijn haltes meestal niet goed ingericht.

De bus stopt vaak te ver van de halte en de instaphoogte is vaak te groot. De PROFILBAND® van EBEMA is een bushalteband die steeds meer gemeentes opteren voor deze veilige opstapplaats. Trouwens door De Lijn wordt het toepassen van aanrijdbare boordstenen aanbevolen aan bushaltes.

Het speciaal gepatenteerde aanrijprofiel biedt de bus, bij het aanrijden van de opstapplaats, een optimale geleiding. Het aanloopvlak van de EBEMA Profilband® is aangepast aan de doorsnede van de busbanden en heeft een gladde structuur. Dit spaart de banden waardoor deze minder vaak moeten worden vernieuwd.

De Profilband® is ook de vernieuwende schakel in de moderne vervoersystemen van laagvloerbussen. De hoogte en de breedte van het aanrijprofiel zijn aangepast aan de uitgangen van de laagvloerbussen. Dit vergroot het gebruikscomfort aanzienlijk maar vooral voor gehandicapten, kinderen en minder mobiele gebruikers.

Door hun specifieke vormgeving zijn de Profilbanden® langdurig bestand tegen de statische en dynamische belasting ten gevolg van intensief gebruik door het openbaar vervoer. De grote maatvoering van de elementen voorkomt dat deze verschuiven bij een directe botsing. Het gebruik van hoogwaardig beton levert dan weer de garantie voor een hoge vorst- en strooizoutbestendigheid en voorkomt scheurvorming op lange termijn.  Tenslotte biedt het gamma van EBEMA ook een ruim aanbod van hulpstukken.

www.ebema.comPROFILBAND reeds toegepast aan vele bushaltes (klik hier)
Profilband van EBEMA te MechelenProfilband van EBEMA te Mechelen