EURODAL vloerplaten ook voor speelplaatsen

Gepubliceerd op 01-05-2011 11:25
Terwijl de schoolgangers genieten van een deugddoende Herfst-, Kerst-, Krokus-, Paas- of Zomervakantie, gebruiken de onderwijsinstellingen doorgaans deze stille periode om alles terug in gereedheid te brengen. Veelal gaat het om opknapwerk of opfriswerk, maar sporadisch ook om uitbreiding of nieuwbouw van de schoolinfrastructuur. Behoorlijke huisvesting voor scholen is een basisvereiste voor goed onderwijs en van prioriteir belang voor de goede werking van de school.
eurodal vloerplaateurodal vloerplaat

De huidige investeringskredieten volstaan niet om de actuele noden van de schoolinfrastructuur te lenigen. De zeer schaarse middelen die door de overheid worden toegekend, maken dat de scholen of de schoolgemeenschappen zich niet op glad ijs begeven. Wanneer we spreken over speelplaatsen is de snelheid van ingebruikname belangrijk, maar ook verplaatsbaarheid en herbruikbaarheid zijn cruciale argumenten voor scholen, gezien de tijdelijke prefab-klassen.

EURODAL, Belgische producent van industriële vloerplaten, stelt vast dat men voor de materiaalkeuze van de speelplaats vaker kiest voor vloerplaten. Zo zie je maar dat je op een schoolplein niet alleen spelende kinderen ziet maar ook een spel van kleuren en vormen in industriële vloerplaten.

De tijd dat de vloerplaten alleen in grijze kleur en vaste maten verkrijgbaar zijn is voorbij. Nu wordt er ook aan het esthetische aspect gedacht al dan niet in combinatie met andere bestratingsproducten. Hierdoor zijn de industriële vloerplaten niet enkel op bedrijfsterreinen terug te vinden maar kom je ze tegenwoordig ook tegen op openbare pleinen, bedrijfsparkings en private opritten.

Voorbeelden kan je terugvinden op:

www.eurodal.be